Jorge Martin, de runner-up van het MotoGP-kampioenschap van 2023, heeft Ducati gewaarschuwd dat hij andere opties zal overwegen als hij niet wordt gepromoveerd naar de fabrieksmotor voor het volgende seizoen. Martin, die vorig jaar nipt verloor van fabrieksrijder Francesco Bagnaia van Ducati, zal dit jaar opnieuw bij Pramac Racing rijden. Echter, met zijn status als runner-up van vorig seizoen en als een van de favorieten voor de titel dit jaar, kijkt hij uit naar andere fabrieksmogelijkheden voor 2025.

“Ik zie mezelf als een officiële rijder in 2025,” zei hij tegen Europa Press. “Als dat niet bij Ducati is, zal ik naar andere opties kijken.” Martin benadrukt dat hij “op geen enkel moment tijdens het jaar” om een promotie van Pramac naar het fabrieksteam heeft gevraagd, totdat hij begon te “overwegen” in de laatste fasen van het seizoen. Eerder werd gemeld dat, als Martin het kampioenschap zou winnen, een contractuele clausule hem automatisch naar een fabrieksmotor zou hebben gebracht, zelfs zo vroeg als de naseizoenstest in Valencia.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vraag: Wie is Jorge Martin?
Antwoord: Jorge Martin is een professionele motorcoureur die deelneemt aan de MotoGP. Hij was de runner-up in het MotoGP-kampioenschap van 2023.

Vraag: Wat is Ducati?
Antwoord: Ducati is een Italiaans motorfietsmerk dat bekend staat om zijn deelname aan motorraces, waaronder de MotoGP.

Vraag: Wat is Pramac Racing?
Antwoord: Pramac Racing is een motorraceteam dat deelneemt aan de MotoGP. Jorge Martin rijdt momenteel voor dit team.

Vraag: Wat betekent ‘fabrieksteam’?
Antwoord: Een fabrieksteam in de motorsport is een team dat direct wordt ondersteund door de fabrikant van de motorfietsen die ze gebruiken, in dit geval Ducati.

Vraag: Wat is de MotoGP?
Antwoord: De MotoGP is de hoogste klasse van het wereldkampioenschap wegrace. Het is een internationaal motorracekampioenschap.

Verklarende woordenlijst

MotoGP: De hoogste klasse van het wereldkampioenschap wegrace. Het is een internationaal motorracekampioenschap.

Fabrieksteam: Een team in de motorsport dat direct wordt ondersteund door de fabrikant van de motorfietsen die ze gebruiken.

Runner-up: De persoon of het team dat de tweede plaats behaalt in een competitie of wedstrijd.

Pramac Racing: Een motorraceteam dat deelneemt aan de MotoGP.

Ducati: Een Italiaans motorfietsmerk dat bekend staat om zijn deelname aan motorraces, waaronder de MotoGP.

Jorge Martin: Een professionele motorcoureur die deelneemt aan de MotoGP. Hij was de runner-up in het MotoGP-kampioenschap van 2023.