Wereldkampioen Formule 1, Max Verstappen, heeft zijn gevoelens over de terugkeer van de Formule 1 naar Las Vegas duidelijk gemaakt. Hij gelooft dat de race meer gericht is op de show dan op de liefde voor het racen2. Verstappen, die bekend staat om zijn focus op winnen en weinig interesse heeft in de sport-celebrity machine4, heeft zijn standpunt duidelijk gemaakt dat hij tegen de ‘spectacle first’ benadering is2.

De Nederlandse coureur heeft aangegeven dat hij niet uitkijkt naar zijn reis naar Las Vegas, met de opmerking dat hij “mijn ding wil doen en weer weg wil zijn”1. Hij heeft ook zijn bezorgdheid geuit over de lay-out van het circuit, waarbij hij stelt dat de Formule 1 daar meer voor de show is dan voor het racen zelf2.

Ondanks zijn bezorgdheid, heeft Verstappen ook aangegeven dat de toevoeging van een race in Las Vegas waarde toevoegt aan de serie, omdat het de voetafdruk in Noord-Amerika wil uitbreiden en wil profiteren van het succes van de Netflix-serie Drive to Survive6. Hij merkte echter op dat dit afhangt van het niveau, en dat het in termen van race-spektakel misschien niet zo is, maar in termen van potentiële partners en de hele omgeving eromheen misschien wel26.

Veelgestelde Vragen

Wat is de ‘spectacle first’ benadering die Max Verstappen bekritiseert?
De ‘spectacle first’ benadering verwijst naar het idee dat de entertainmentwaarde van een evenement voorrang krijgt boven de sportieve integriteit. In het geval van de Formule 1 in Las Vegas, suggereert Verstappen dat de race meer gericht is op het creëren van een show dan op het bieden van een uitdagend en competitief race-evenement.

Wat is de Netflix-serie Drive to Survive?
Drive to Survive is een populaire Netflix-serie die een diepgaande blik biedt op de wereld van de Formule 1. De serie volgt de coureurs, managers en teameigenaren tijdens een seizoen van de Formule 1, en biedt een uniek inzicht in de druk en de uitdagingen van de sport.

Wat bedoelt Verstappen met ‘potentiële partners’?
Met ‘potentiële partners’ verwijst Verstappen naar bedrijven en merken die mogelijk geïnteresseerd zijn in het sponsoren van de Formule 1 of in het aangaan van andere vormen van commerciële samenwerking. De race in Las Vegas kan aantrekkelijk zijn voor deze partners vanwege de hoge zichtbaarheid en het entertainmentgehalte van het evenement.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportcategorie die wordt beschouwd als de top van de autosport vanwege de snelheid van de auto’s, de technologische innovatie en de wereldwijde populariteit.

Grand Prix: Een term die wordt gebruikt om een Formule 1-race aan te duiden. Het is Frans voor ‘grote prijs’.

Circuit: De baan waarop een Formule 1-race wordt gehouden. Dit kan een speciaal gebouwd racecircuit zijn, of een tijdelijk circuit op openbare wegen, zoals in het geval van de race in Las Vegas.

Drive to Survive: Een populaire Netflix-serie die een diepgaande blik biedt op de wereld van de Formule 1, met inbegrip van de coureurs, teams en races.