Mercedes onderscheidde zich opnieuw met zijn zero pod-concept. De grootste beperking van de W13 van vorig jaar waren de ernstige stuiterende eigenschappen, iets wat niet volledig kon worden aangepakt met de ontwerppunten van de achterwielophanging. Ze konden de auto niet hoog genoeg laten rijden om uit het stuitergebied te blijven. Het was een ernstige beperking en de overtuiging was dat met dat probleem gecorrigeerd op de W14, het ware potentieel zou worden onthuld als iets dat in staat is om de strijd aan te gaan met Red Bull1.

Er waren andere problemen die werden verhuld door de ernst van het stuiteren, onthuld door de W14. Het tekort is gehalveerd – maar dat is nog steeds nergens genoeg om regelmatig te concurreren met Max Verstappen. De carrosserie en voorwielophanging zijn sinds de upgrade in Monaco meer op Red Bull gaan lijken, maar de geometrie wordt gecompromitteerd door de harde punten van het origineel, niet in de laatste plaats in de cockpitpositionering1.

Twee verschillende sets van omstandigheden hebben twee van de topteams misleid in het herkennen waar… ze echt naartoe hadden moeten gaan. McLaren leek ondertussen eerder een begrip te hebben van die vereiste richting – en sinds de upgrade in Oostenrijk is het over het algemeen de op één na snelste auto, een auto die, zoals Sainz opmerkt, “de enige is die soms de Red Bull kan storen”1. Maar ook dat werd ontwikkeld rond een auto die oorspronkelijk heel anders was. Wat bepaalde erfenisbeperkingen heeft achtergelaten, zoals Lando Norris uiteenzette bij het overwegen van zijn kansen in Austin1.