Het Buddh International Circuit is populair gebleken bij MotoGP-coureurs, ondanks dat het aanpakken van een specifieke bocht aanvoelt als een “nachtmerrie”1. Het circuit bleek veel ingewikkelder en technischer dan velen van hen zich hadden voorgesteld. Hoewel het op het eerste gezicht een relatief eenvoudige locatie leek, met een mix van verschillende bochttypen en enkele behoorlijk grote hoogteverschillen, blijkt de combinatie van langzame bochten met laat remmen en schuinliggende snelle bochten een veel complexere ervaring te bieden1.

Veel coureurs ontdekten dit tijdens de eerste dag van de actie op het circuit voor de Indiase Grand Prix, waarbij ze vaak in de grindbak terechtkwamen1. Een van de coureurs beschreef de ervaring als “visueel bedrieglijk”, omdat je niet kunt zien waar je naartoe gaat en het voelt alsof je gewoon versnelt richting de muur aan het einde1. Het is een vreemde optische illusie, en het gaat in tegen elke vezel in je lichaam om te blijven versnellen1.

Hoewel veel bochten van het circuit misschien een verrassing waren, is het duidelijk dat de MotoGP-coureurs over het algemeen genieten van de uitdaging die het Buddh International Circuit biedt. De technische aspecten en de mix van bochttypen zorgen voor een spannende en uitdagende race-ervaring, ondanks de moeilijkheden die sommige coureurs ondervinden bij het navigeren door de “nachtmerriebocht”1.

Het is interessant om te zien hoe de MotoGP-coureurs zich blijven aanpassen aan dit nieuwe circuit en hoe het de dynamiek van de races beïnvloedt. Terwijl sommige coureurs mogelijk worstelen met de uitdagingen die het circuit met zich meebrengt, zullen anderen ongetwijfeld gedijen onder de nieuwe omstandigheden en mogelijk nieuwe kansen vinden om te schitteren op het wereldtoneel van de MotoGP.