Nico Rosberg heeft George Russell geadviseerd dat hij “niet de aardige jongen kan zijn” terwijl hij strijdt met zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton1. Deze opmerking komt na een incident tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Qatar, waarbij Hamilton en Russell met elkaar in botsing kwamen2. Hamilton nam de volledige verantwoordelijkheid voor het incident op zich, maar Rosberg suggereert dat Russell een assertievere houding moet aannemen in zijn strijd met Hamilton23.

Het incident in Qatar begon toen Hamilton, die op zachte banden reed, een betere start kreeg dan Russell, die op medium banden reed. Hamilton probeerde Russell en polesitter Max Verstappen buitenom te passeren, maar de linkervoorband van Russell botste met de rechterachterband van Hamilton. Dit resulteerde in een spin voor beide coureurs en Hamilton moest zich terugtrekken uit de race, terwijl Russell na een pitstop voor reparaties kon doorgaan2.

Rosberg gelooft dat Hamilton zich in een “echt ongemakkelijke situatie” zou kunnen bevinden naast Russell bij Mercedes4. Hij suggereert dat Russell meer druk moet uitoefenen, zoals hij doet op de radio, waar hij dingen zegt als ‘opnieuw’ en andere assertieve uitspraken3. Dit advies lijkt in lijn te zijn met de algemene consensus dat Russell niet de schuld kan worden gegeven van het incident in Qatar, aangezien hij weinig kon doen om de botsing te vermijden5.

Het is duidelijk dat de dynamiek tussen Hamilton en Russell een belangrijk aandachtspunt zal blijven in de komende races. Het advies van Rosberg aan Russell om assertiever te zijn, kan een cruciale rol spelen in hoe deze relatie zich ontwikkelt.