Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft zijn bezorgdheid geuit over de stijgende ticketprijzen voor de Britse Grand Prix op Silverstone. Hij benadrukt dat de kosten voor fans om het evenement bij te wonen de pan uit rijzen en dat dit een negatieve invloed kan hebben op de toegankelijkheid van de sport.

Hamilton, die zelf een sterke band heeft met Silverstone, vindt dat de organisatoren maatregelen moeten nemen om de prijzen te stabiliseren. Hij wijst erop dat de Formule 1 een sport voor iedereen zou moeten zijn, en dat exorbitante ticketprijzen een barrière vormen voor veel trouwe fans. “Het is belangrijk dat we de passie en betrokkenheid van onze fans behouden,” zegt hij.

De stijgende kosten zijn volgens Hamilton niet alleen een probleem voor de Britse Grand Prix, maar een bredere trend binnen de sport. Hij roept de organisatoren op om naar oplossingen te zoeken die de sport betaalbaar houden voor een breder publiek. “We moeten ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om deze geweldige sport van dichtbij te ervaren,” voegt hij toe.

Hamilton’s opmerkingen komen op een moment dat de Formule 1 wereldwijd groeit in populariteit, maar ook geconfronteerd wordt met uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en inclusiviteit. Zijn oproep tot actie is een herinnering aan de noodzaak om de balans te vinden tussen commerciële belangen en de liefde voor de sport die door miljoenen fans wordt gedeeld.