In een verrassende wending heeft Toyota besloten om de ervaren coureur José María López in te zetten als vervanger van Mike Conway voor de aankomende 24 uur van Le Mans. Deze beslissing komt na een zorgvuldige afweging van verschillende factoren, waarbij de voorkeur werd gegeven aan López boven de jonge rijder Kenta Yamashita.

Toyota’s keuze voor López is gebaseerd op zijn uitgebreide ervaring en bewezen prestaties in endurance races. Het team benadrukt dat López’ diepgaande kennis van de auto en zijn vermogen om onder druk te presteren cruciaal zijn voor hun strategie. Hoewel Yamashita een veelbelovende rijder is, werd geconcludeerd dat zijn beperkte ervaring in Le Mans een risico zou kunnen vormen voor het team.

De beslissing om López te kiezen weerspiegelt Toyota’s streven naar stabiliteit en betrouwbaarheid in een van de meest uitdagende races ter wereld. Het team heeft vertrouwen in López’ capaciteiten om een belangrijke bijdrage te leveren aan hun succes bij Le Mans. Zijn eerdere successen en consistente prestaties maken hem een waardevolle aanwinst voor het team.

Deze strategische zet toont aan dat Toyota niet alleen kijkt naar talent, maar ook naar ervaring en betrouwbaarheid bij het samenstellen van hun team. Met López aan boord hoopt Toyota hun kansen op een overwinning te vergroten en hun dominantie in de endurance race voort te zetten.