Het Wereld Rally Kampioenschap (WRC) zal volgend jaar een nieuw puntenstelsel introduceren om de actie tijdens evenementen te verlevendigen. Het is begrepen dat de nieuwe puntenstructuur extra punten zal toekennen op zondagen bij WRC-evenementen, in een poging om een extra dimensie toe te voegen aan de actie van de laatste dag van de rally’s.

Deze verandering is geratificeerd door de FIA tijdens de laatste vergadering van de World Motor Sport Council, die volgde op de aankondiging van dinsdag van een nieuwe werkgroep om de toekomstige richting van de rallysport aan te pakken. De exacte structuur van het nieuwe puntenstelsel zal op een later tijdstip door de FIA worden gecommuniceerd.

Onder de huidige regelgeving kan een coureur maximaal 30 punten scoren bij een WRC-ronde als een concurrent de rally wint en de snelste tijd neerzet op de Power Stage. “De principes van een nieuw formaat voor de toekenning van kampioenschapspunten voor fabrikanten, coureurs en co-coureurs zijn goedgekeurd met als doel de opwinding en concurrentie te vergroten.”

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is het Wereld Rally Kampioenschap (WRC)?
Het Wereld Rally Kampioenschap (WRC) is een internationale rallycompetitie die wordt gesanctioneerd door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Het is een van de meest uitdagende en diverse motorsportevenementen ter wereld.

Wat is de FIA?
De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) is de internationale overkoepelende organisatie voor autosport. Ze zijn verantwoordelijk voor het reguleren en sanctioneren van vele internationale autosportevenementen, waaronder het Wereld Rally Kampioenschap.

Wat is de Power Stage?
De Power Stage is een speciale etappe in elke ronde van het Wereld Rally Kampioenschap. Coureurs kunnen extra punten verdienen door de snelste tijd neer te zetten op deze etappe.

Verklarende Woordenlijst

Rally: Een vorm van autosport die plaatsvindt op openbare of privéwegen met aangepaste of speciaal gebouwde auto’s. Het is een punt-tot-punt race waarbij coureurs en hun co-coureurs navigeren door een reeks etappes en streven naar de snelste tijd.

FIA: Fédération Internationale de l’Automobile, de internationale overkoepelende organisatie voor autosport.

Power Stage: Een speciale etappe in elke ronde van het Wereld Rally Kampioenschap waar coureurs extra punten kunnen verdienen door de snelste tijd neer te zetten.

Wereld Rally Kampioenschap (WRC): Een internationale rallycompetitie gesanctioneerd door de FIA. Het is een van de meest uitdagende en diverse motorsportevenementen ter wereld.