De eerste Formule 1 Grand Prix in Las Vegas, die plaatsvond op 18 november 2023, was omgeven door controverse en chaos. De race, die voor het eerst in meer dan 40 jaar in Las Vegas werd gehouden, werd gekenmerkt door overtredingen van de regels door Mercedes en Red Bull, en veroorzaakte aanzienlijke verstoringen in de stad12.

De Race

De race werd gehouden op de Las Vegas Strip, een primeur voor de stad. De voorbereidingen voor de race, waaronder het opnieuw asfalteren van de wegen en de bouw van een uitgebreid en permanent pit- en paddockcomplex, duurden meer dan negen maanden. Deze werkzaamheden veroorzaakten aanzienlijke verkeersproblemen en beperkingen voor voetgangers2.

De Controverse

De race werd overschaduwd door controverse toen Mercedes en Red Bull de avondklokregels overtraden. Deze regels zijn bedoeld om te zorgen voor eerlijke concurrentie tussen de teams door te voorkomen dat ze buiten de toegestane uren aan hun auto’s werken1.

Daarnaast was er onrust onder de lokale bevolking over de impact van de race op de infrastructuur van de stad. Veel inwoners en werknemers uitten hun bezorgdheid over de toegankelijkheid van hun werkplekken en de algemene verstoring van het dagelijks leven2.

De Excuses

In reactie op de onrust bood Greg Maffei, CEO van Liberty Media, de eigenaren van Formule 1, zijn excuses aan de inwoners van Las Vegas aan. Hij erkende de verstoringen die de race had veroorzaakt en bedankte de inwoners voor hun geduld. Hij benadrukte ook de economische voordelen van de race, die naar verwachting ongeveer $1,7 miljard aan inkomsten zou genereren voor het gebied2.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de avondklokregels in de Formule 1?

De avondklokregels in de Formule 1 zijn bedoeld om te zorgen voor eerlijke concurrentie tussen de teams. Ze verbieden teams om buiten de toegestane uren aan hun auto’s te werken.

Wat is de impact van de race op de infrastructuur van Las Vegas?

De voorbereidingen voor de race, waaronder het opnieuw asfalteren van de wegen en de bouw van een uitgebreid en permanent pit- en paddockcomplex, hebben aanzienlijke verkeersproblemen en beperkingen voor voetgangers veroorzaakt.

Wat was de reactie van de lokale bevolking op de race?

Veel inwoners en werknemers uitten hun bezorgdheid over de toegankelijkheid van hun werkplekken en de algemene verstoring van het dagelijks leven.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1 (F1): Een internationale autosportcategorie die wordt beschouwd als de hoogste klasse van eendaagse autoraces.

Grand Prix: Een type motorrace die deel uitmaakt van het wereldkampioenschap Formule 1.

Pit- en paddockcomplex: Een gebied op een racecircuit waar de teams hun auto’s onderhouden en repareren tijdens een race.

Avondklokregels: Regels in de Formule 1 die teams verbieden om buiten de toegestane uren aan hun auto’s te werken.

Liberty Media: Het Amerikaanse bedrijf dat eigenaar is van de Formule 1.