De Japanse Grand Prix van 2023 was een spannende race met veel hoogte- en dieptepunten voor de coureurs en teams. In dit artikel bespreken we de belangrijkste winnaars en verliezers van deze race en de gevolgen voor het kampioenschap.

Winnaars

Max Verstappen

Max Verstappen leverde een indrukwekkende prestatie tijdens de Japanse Grand Prix, wat een passende manier was om Red Bull’s zesde F1 constructeurstitel te behalen. Verstappen’s derde coureurstitel zal binnenkort volgen1.

McLaren

McLaren, het team dat in 2023 het meest verbeterd is, stelde niet teleur tijdens de race op Suzuka. Het team lijkt op het juiste moment in vorm te komen, net nu Aston Martin zijn dieptepunt bereikt. Dit is belangrijk voor McLaren in de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap1.

Verliezers

Sergio Perez

Sergio Perez kwalificeerde zich op een teleurstellende zevende plaats, op zeven tienden achterstand van zijn teamgenoot Verstappen. Tijdens de race maakte hij een onhandige inhaalactie op Kevin Magnussen, waardoor zijn race verpest werd5.

Mercedes

Mercedes had een moeilijke race op Suzuka, met beide coureurs die ver achter de McLarens eindigden. Het team zal hard moeten werken om hun prestaties te verbeteren en de strijd met Red Bull en McLaren aan te gaan3.

Aston Martin

Aston Martin had een teleurstellend weekend in Japan, met beide coureurs die ver achter de concurrentie eindigden. Het team zal zich moeten herpakken om hun positie in het constructeurskampioenschap te behouden1.

In conclusie, de Japanse Grand Prix van 2023 was een race vol actie en drama, met enkele opvallende winnaars en verliezers. Terwijl Max Verstappen en Red Bull hun dominantie in het kampioenschap voortzetten, zullen teams als Mercedes en Aston Martin hard moeten werken om hun prestaties te verbeteren en de strijd aan te gaan.