Honda heeft een rijke geschiedenis in de MotoGP, de premierklasse van het motorracen. Met een indrukwekkend palmares van overwinningen en kampioenschappen is het merk synoniem geworden met snelheid en competitie. In 2024 begint Honda aan een nieuw hoofdstuk in de MotoGP met de jonge Italiaanse coureur Luca Marini, die zich bij het iconische Repsol Honda Team voegt. Marini, die de twintigste rijder wordt die de kleuren van het team draagt, staat voor een toekomst vol mogelijkheden en groei.

De voorbereidingen voor het MotoGP Wereldkampioenschap 2024 zijn al in volle gang, met Joan Mir en het Repsol Honda Team die de prototype Honda van 2024 testen. Ondertussen bereidt Marc Marquez zich voor op een nieuw seizoen met de hoop zijn tijd bij het team op een hoogtepunt te beëindigen. Na een tijdperk van zes wereldkampioenschappen en 59 overwinningen, heeft Marquez zijn vertrek aangekondigd en ziet hij zijn overstap naar het Gresini Ducati team als een win-winbeslissing voor zowel hemzelf als HRC.

De filosofie en het karakter van HRC-directeur Tetsuhiro Kuwata worden belicht in de serie ‘Behind the Dream’, waarin de passie voor racen en motorfietsen centraal staat. Kuwata-san, die in 2000 bij Honda Motor kwam werken, heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het team en blijft een sleutelfiguur in de toekomst van Honda in de MotoGP.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is MotoGP?
MotoGP is de hoogste klasse van motorracecompetities, waarbij de beste rijders ter wereld strijden op technologisch geavanceerde motorfietsen.

Wie is Luca Marini?
Luca Marini is een Italiaanse motorcoureur die in 2024 zal deelnemen aan de MotoGP-races als onderdeel van het Repsol Honda Team.

Wat betekent de overstap van Marc Marquez naar Ducati?
Marc Marquez, een van de meest succesvolle rijders in de geschiedenis van Honda’s MotoGP-team, heeft besloten over te stappen naar het Gresini Ducati team. Dit markeert het einde van een tijdperk voor Honda en het begin van een nieuw hoofdstuk voor Marquez.

Wat is ‘Behind the Dream’?
‘Behind the Dream’ is een documentaireserie die een kijkje geeft achter de schermen bij het Repsol Honda Team en de mensen die hun passie voor motorracen delen.

Verklarende Woordenlijst

Repsol Honda Team: Het officiële fabrieksteam van Honda in de MotoGP, gesponsord door Repsol.

RC213V: De racefiets die door het Repsol Honda Team wordt gebruikt in de MotoGP-competities.

HRC (Honda Racing Corporation): De divisie van Honda die verantwoordelijk is voor de motorsportactiviteiten, waaronder de MotoGP.

Prototype Honda: Een verwijzing naar de nieuwste motorfiets die door Honda wordt ontwikkeld voor deelname aan de MotoGP.

Met de komst van nieuw talent en de voortdurende ontwikkeling van hun racemachines, blijft Honda een centrale speler in de wereld van de MotoGP, gedreven door innovatie en een onverzettelijke passie voor snelheid.