Nieuwe banden en verwachtingen

In 2023 begon de Formule 1 aan een nieuw avontuur dankzij de nieuwste technische regels en een nieuwe generatie 18-inch banden1. Pirelli, de bandenleverancier van de Formule 1, heeft nieuwe compounds geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen om oververhitting te verminderen wanneer ze glijden, wat een belangrijk aspect is voor het bevorderen van nauwere races4.

Technische veranderingen en aanpassingen

Naast de nieuwe banden zijn er ook enkele technische en sportieve veranderingen voor het seizoen 2023. Een van de belangrijkste aanpassingen is de verlaging van het minimale wagengewicht met 2 kg, van 798 kg naar 796 kg6. Dit betekent dat ontwerpers nog meer gewicht moeten besparen bij het ontwikkelen van hun nieuwste auto’s.

Sprintevenementen en regelwijzigingen

Het aantal sprintevenementen zal in 2023 verdubbelen, wat betekent dat er meer kansen zijn voor teams en coureurs om te strijden voor overwinningen en punten6. Bovendien zullen er enkele wijzigingen zijn in de bandenregels voor kwalificatiesessies, waarbij specifieke bandencompounds verplicht worden gesteld voor elke fase van de gebruikelijke driedelige kwalificatiesessie6.

In dit nieuwe tijdperk van de Formule 1 met Pirelli’s nieuwe banden en technische veranderingen, kunnen we spannendere races en nauwere gevechten tussen teams en coureurs verwachten. Het is een opwindende tijd voor zowel fans als deelnemers in de hoogste klasse van de autosport.