Ondanks het verlies van de Formule 1-titels in 2022, heeft Mercedes een indrukwekkende omzet van €474 miljoen gegenereerd. Officiële rekeningen tonen de omzet en winsten van twee van de F1’s meest prominente teams, waarbij Mercedes een aanzienlijke financiële prestatie heeft geleverd ondanks de sportieve tegenslagen1.

Mercedes-Benz Grand Prix Ltd rapporteerde een omzet van €474,6 miljoen voor 2022, wat een stijging van €91,3 miljoen betekent ten opzichte van het voorgaande jaar2. Deze cijfers tonen aan dat het team in staat was om financieel succes te behalen, zelfs in het licht van hun verlies op het circuit. Het vermogen van het team om dergelijke aanzienlijke inkomsten te genereren, ondanks het niet winnen van de F1-titels, spreekt boekdelen over hun zakelijke strategie en de aantrekkingskracht van het merk Mercedes.

Het team genoot ook van een operationele winst van €113 miljoen in 20224. Dit vertegenwoordigt een stijging van ongeveer 24% ten opzichte van 2021. Deze winst, gegenereerd uit een omzet van €474 miljoen, toont aan dat Mercedes niet alleen in staat was om aanzienlijke inkomsten te genereren, maar ook om deze effectief te beheren om winst te maken5. Ondanks de sportieve uitdagingen van het jaar, heeft Mercedes bewezen dat ze een krachtige speler zijn, zowel op als naast het circuit.