Ferrari heeft de primeur: het is het eerste Formule 1-team dat de lanceringsdatum van hun 2024-uitdager bekendmaakt. De Italiaanse renstal hoopt met deze nieuwe auto de strijd aan te gaan met de wereldkampioenen van Red Bull in 2024. De onthulling staat gepland voor dinsdag 13 februari1.

Hoewel Ferrari de eerste is die hun lanceringsdatum voor 2024 openbaar maakt, hebben ze ervoor gekozen geen specifieke details over hun lanceringsplannen vrij te geven. De lancering vindt plaats slechts acht dagen voor de start van de pre-seizoenstests, die drie dagen duren en plaatsvinden in Bahrein van 21 tot 23 februari1.

Team Principal Fred Vasseur heeft aangegeven dat Ferrari “95% van de componenten van de auto” verandert, die derde werd in het constructeurskampioenschap achter Red Bull en Mercedes. De campagne van 2024 zal Vasseur’s tweede seizoen aan het roer van het Prancing Horse zijn, en de derde auto die in Maranello is gebouwd volgens de ingrijpende nieuwe regelgeving die in 2022 werd geïntroduceerd1.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat betekent ‘uitdager’ in deze context?
In de context van de Formule 1 verwijst een ‘uitdager’ naar een nieuwe auto die is ontworpen en gebouwd om te concurreren in het komende seizoen. In dit geval is de ‘2024-uitdager’ de auto die Ferrari heeft ontworpen voor het Formule 1-seizoen van 2024.

Wie is Fred Vasseur?
Fred Vasseur is de Team Principal van Ferrari. Dit betekent dat hij de leiding heeft over het team en verantwoordelijk is voor de strategische beslissingen.

Wat zijn de ‘ingrijpende nieuwe regelgeving’ die in 2022 werd geïntroduceerd?
De ‘ingrijpende nieuwe regelgeving’ verwijst naar een reeks veranderingen in de regels van de Formule 1 die in 2022 werden geïntroduceerd. Deze veranderingen hadden betrekking op verschillende aspecten van de sport, waaronder technische specificaties, raceformaten en puntenverdeling.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1 (F1): Dit is een internationale autosportklasse, en wordt beschouwd als de hoogste klasse van eendaagse autosport.

Constructeurskampioenschap: Dit is een jaarlijkse competitie in de Formule 1 tussen autofabrikanten. Punten worden toegekend op basis van de finishposities van de coureurs in elke race.

Team Principal: Dit is de persoon die verantwoordelijk is voor het runnen van een Formule 1-team. Ze nemen belangrijke beslissingen en zijn vaak het gezicht van het team in de media.

Pre-seizoenstests: Dit zijn tests die worden uitgevoerd voordat het Formule 1-seizoen begint. Teams gebruiken deze tests om hun nieuwe auto’s te evalueren en te verbeteren voordat de races beginnen.

Prancing Horse: Dit is de bijnaam van Ferrari, afgeleid van hun logo dat een steigerend paard toont.