Kevin Harvick’s No. 4 Stewart-Haas Racing Ford is gediskwalificeerd van de race op zondag op Talladega Superspeedway nadat hij niet slaagde voor de technische keuring na de race vanwege een overtreding met betrekking tot de voorruit. Volgens NASCAR moeten de bevestigingsmiddelen van de voorruit tijdens het hele evenement veilig zijn. De overtreding valt onder twee secties van het NASCAR-regelboek: 14.5.6.2.F (voorruit) en 14.1.E&P (algemene regels voor geassembleerde voertuigen) 1.

Harvick eindigde als tweede op slechts 0,012 seconden achter Ryan Blaney in een fotofinish. Door de diskwalificatie wordt Harvick echter gecrediteerd met een 38e plaats (laatste) en slechts één punt. Hij krijgt geen erkenning voor het eindigen als achtste in de tweede fase of de punten die voor die inspanning zijn toegekend1.

Als gevolg van de diskwalificatie worden de resultaten aangepast, waarbij William Byron naar de tweede plaats in de YellaWood 500 wordt verplaatst. Denny Hamlin schuift op naar de derde plaats, Corey LaJoie naar de vierde plaats en Austin Cindric maakt de top vijf compleet1. Stewart-Haas Racing heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de straf voor het No. 4-team1.

Harvick leidde 11 ronden in zijn laatste start op Talladega Superspeedway, waar hij in 2010 won. De tweede plaats was zijn eerste top-vijf finish op het circuit sinds het voorjaar van 20212. Harvick is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning in zijn laatste seizoen als Cup Series-coureur, met nog vijf races te gaan om mogelijk voor de laatste keer de overwinning te behalen2.