De MotoGP Japanse Grand Prix op Motegi is halverwege de race stilgelegd vanwege hevige regenval. Titelrivalen Jorge Martin en Pecco Bagnaia gingen op dat moment aan de leiding1. De race begon met een vlag-naar-vlag situatie gedurende de eerste 13 ronden, waarbij de coureurs op droge banden startten ondanks de dreiging van lichte regen. De meeste coureurs wisselden direct na de eerste ronde van motor1.

Naarmate de race vorderde en het een echte natte race werd, ontstond er een duel tussen Martin en Bagnaia, die slechts acht punten van elkaar verwijderd waren in het klassement. Marc Marquez vormde echter een groeiende bedreiging achter Bagnaia1. De regen nam gestaag toe en werd uiteindelijk zeer hevig. In de 13e ronde, toen het zicht steeds slechter werd en Johann Zarco een snelle crash maakte in bocht 12, werd de race opgeschort1.

Extra informatie over de race

Vóór de onderbreking van de race waren Brad Binder (KTM) en Miguel Oliveira (RNF Aprilia) al uitgevallen, terwijl Maverick Vinales (Aprilia) een ronde achterstand had na een startbotsing met Zarco1. De beslissing om de race te staken werd genomen vanwege de verslechterende weersomstandigheden en de veiligheid van de coureurs. Het is nog onduidelijk hoe de race zal worden hervat en welke gevolgen dit zal hebben voor het kampioenschap.