In 2023 heeft Max Verstappen, de coureur van Red Bull, de Formule 1-wereld op zijn kop gezet met een reeks indrukwekkende prestaties. Hij heeft meerdere records gebroken en is voor de derde keer wereldkampioen geworden, waarmee hij zijn stempel op de sport heeft gedrukt en zichzelf heeft gevestigd als een van de grootste coureurs in de geschiedenis van de Formule 11.

Verstappen’s 19 overwinningen in 2023 hebben hem in de elite van de sport geplaatst. Hij heeft records gebroken die eerder in handen waren van Ayrton Senna, Alain Prost en Sebastian Vettel, en is nu de derde meest succesvolle coureur in termen van overwinningen. Met 54 overwinningen staat hij alleen achter Michael Schumacher (91) en Lewis Hamilton (103)1.

Hoewel Verstappen nog een aantal jaren verwijderd is van het evenaren van Hamilton’s record, heeft hij in 2023 een aantal indrukwekkende records gebroken. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opmerkelijke prestaties van Verstappen in dit recordbrekende seizoen.

Veelgestelde Vragen

Wat betekent het om wereldkampioen te worden in de Formule 1?

Wereldkampioen worden in de Formule 1 betekent dat een coureur aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft verzameld in de races. Dit is een enorme prestatie, aangezien het aantoont dat de coureur consistent presteert op het hoogste niveau van de sport.

Wie zijn Ayrton Senna, Alain Prost, en Sebastian Vettel?

Ayrton Senna, Alain Prost, en Sebastian Vettel zijn allemaal voormalige wereldkampioenen in de Formule 1. Ze worden algemeen beschouwd als enkele van de grootste coureurs in de geschiedenis van de sport.

Wat betekent het om een record te breken in de Formule 1?

Een record breken in de Formule 1 betekent dat een coureur een prestatie heeft geleverd die nog nooit eerder is bereikt in de sport. Dit kan bijvoorbeeld het winnen van de meeste races in een seizoen zijn, of het behalen van de meeste overwinningen in een carrière.

Hoeveel overwinningen heeft Max Verstappen in zijn carrière?

Tot nu toe heeft Max Verstappen 54 overwinningen in zijn Formule 1-carrière behaald. Dit plaatst hem op de derde plaats in de lijst van coureurs met de meeste overwinningen, achter Michael Schumacher en Lewis Hamilton1.