Guillem Farres, de Spaanse motorcrosser, heeft een bewogen paar jaar achter de rug. Na indruk te hebben gemaakt in de AMA Pro Motocross voor Monster Energy Yamaha Star Racing, maakte Farres de overstap naar Rockstar Energy Husqvarna. Hier bereidt hij zich voor op zijn Monster Energy AMA Supercross-debuut in 2024. We spraken onlangs met hem over supercross, trainen met Aldon Baker en zijn ervaringen in het afgelopen jaar.

Farres vertelde over de afgelopen anderhalf jaar, waarin hij eindelijk wat stabiliteit vond na een periode van onzekerheid. Hij verhuisde naar Clermont, waar hij nu al drie maanden woont en traint bij Baker’s Facility. Farres is erg tevreden met zijn nieuwe omgeving en de mogelijkheden die het biedt.

De overstap naar Rockstar Energy Husqvarna en het trainen met Aldon Baker hebben Farres geholpen om zich beter voor te bereiden op zijn supercross-debuut. Hij benadrukte het belang van een gestructureerd trainingsprogramma en de gemoedsrust die het biedt.

Veelgestelde vragen

Wat is AMA Supercross?
AMA Supercross is een Amerikaanse motorcrosscompetitie die bestaat uit verschillende evenementen op indoorbanen. Het is een van de meest populaire motorcrosscompetities ter wereld.

Wie is Aldon Baker?
Aldon Baker is een bekende trainer in de motorcrosswereld. Hij heeft met veel succesrijke rijders gewerkt, zoals Ryan Villopoto, Ryan Dungey en Jason Anderson.

Wat is het verschil tussen AMA Pro Motocross en AMA Supercross?
AMA Pro Motocross is een outdoor motorcrosscompetitie, terwijl AMA Supercross een indoorcompetitie is. Beide competities zijn georganiseerd door de American Motorcyclist Association (AMA).

Wat is Rockstar Energy Husqvarna?
Rockstar Energy Husqvarna is een professioneel motorcrossteam dat deelneemt aan zowel AMA Pro Motocross als AMA Supercross. Het team wordt gesponsord door Rockstar Energy en rijdt op Husqvarna-motoren.

Verklarende woordenlijst

  • Supercross: Een vorm van motorcross die plaatsvindt op kunstmatig aangelegde banen in stadions of arena’s.
  • Motocross: Een off-road motorrace op een onverhard parcours met heuvels, sprongen en bochten.
  • AMA: American Motorcyclist Association, de organisatie die verantwoordelijk is voor het organiseren van motorcross- en supercrosscompetities in de Verenigde Staten.