De Japanse MotoGP in Motegi, de 14e ronde van het wereldkampioenschap 2023, heeft een spannende kwalificatiesessie achter de rug. Jorge Martin van Pramac Ducati behaalde de poleposition met een tijd van 1’43.198, gevolgd door Francesco Bagnaia van Ducati Lenovo en Jack Miller van Red Bull KTM1. In dit artikel bespreken we de volledige kwalificatieresultaten en de startopstelling voor de zaterdagse sprint en de hoofdrace op zondag.

Kwalificatieresultaten

De top vijf van de kwalificatiesessie bestond uit Jorge Martin (SPA, Pramac Ducati), Francesco Bagnaia (ITA, Ducati Lenovo), Jack Miller (AUS, Red Bull KTM), Marco Bezzecchi (ITA, Mooney VR46 Ducati) en Brad Binder (RSA, Red Bull KTM) 1. Martin’s tijd van 1’43.198 was genoeg om de poleposition veilig te stellen, met Bagnaia op slechts 0,171 seconden achterstand en Miller op 0,353 seconden1.

Opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de kwalificatie

Marc Marquez leidde de eerste kwalificatiesessie (Q1) en was de enige rijder op een Japanse motor die doorging naar Q2. Tijdens Q2 zat hij Martin op de hielen en eindigde uiteindelijk op de zevende plaats1. Yamaha’s Fabio Quartararo, die na zijn vrijdagongeval door vastzittende remmen mank liep, was een van de rijders die niet verder kwam dan Q11.

De volledige kwalificatieresultaten en startopstelling voor de zaterdagse sprint en de hoofdrace op zondag zijn te vinden op de website van Crash.net1. Met nog zes ronden te gaan in het wereldkampioenschap, belooft de Japanse MotoGP in Motegi een spannend en onvoorspelbaar raceweekend te worden.