De wereld van het Formule 1-racen zal in een nieuw licht worden verkend met de komende docuserie ‘Brawn: The Impossible Formula 1 Story’. De vierdelige serie, gepresenteerd door Hollywood-ster Keanu Reeves, gaat op 15 november 2023 in première op Disney+ en Hulu in de Verenigde Staten.

De serie duikt in het enige seizoen van Brawn GP, een team dat voortkwam uit de as van Honda’s fabrieksraceprogramma. Het verhaal begint met de val van Honda’s raceprogramma, dat al een auto had ontworpen voor het seizoen 2009 voordat het eind 2008 de deuren sloot. Het programma werd voor een ceremonieel bedrag van één pond verkocht aan directeur Ross Brawn, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor de team om de auto uit 2009 te laten rijden met Mercedes-kracht en een wit-gele kleurstelling.

De docuserie belooft perspectieven te bieden van alle belangrijke spelers van het team, waaronder teambaas Ross Brawn, hoofdcoureur Jenson Button, coureur Rubens Barrichello, team-CEO Nick Fry en Red Bull-baas Christian Horner. Het bevat ook beelden van achter de schermen en toegang tot de F1-archieven, waarvan een groot deel voorheen ongezien was. De serie is geproduceerd door North One, geschreven door showrunner Simon Hammerson en geregisseerd door Daryl Goodrich, die eerder de veelgeprezen Ferrari-documentaire ‘Ferrari: Race to Immortality’ uit 2017 regisseerde.

“Brawn: The Impossible Formula 1 Story” zal inspelen op de huidige wereldwijde populariteit van zowel de Formule 1 als het streamen van sportdocumentaires. Het vertelt het opmerkelijke verhaal van hoe Ross Brawn in 2009 het onmogelijke mogelijk maakte in de duurste en technologisch meest geavanceerde raceserie ter wereld. De serie zal beschikbaar zijn om te streamen op Hulu in de VS en op Disney+ voor Britse kijkers.