Er is nooit een tekort aan drama in de Formule 1-wereld, en onlangs heeft voormalig coureur Felipe Massa besloten om de krantenkoppen te halen door de resultaten van het wereldkampioenschap van 2008 aan te vechten. Massa verloor die titel met slechts één punt verschil van Lewis Hamilton, maar hij is nu klaar om in de rechtbank te bewijzen dat hij een titel is ontnomen. En aangezien Hamilton al zoveel andere titels heeft, waarom zou hij deze dan niet gewoon aan Massa geven? Als een kleine traktatie? 1

Massa’s juridische uitdaging werd geïnspireerd door voormalig F1-baas Bernie Ecclestone, die in een interview in maart beweerde dat hij wist dat de crash van Piquet Jr. opzettelijk was toen het gebeurde, maar dat hij en FIA-hoofd Max Mosley ervoor kozen om geen actie te ondernemen totdat ze daartoe gedwongen werden in 2009. Ferrari, het team waarvoor Massa in 2008 reed, heeft geweigerd zich bij de rechtszaak aan te sluiten. Massa’s advocaten hopen nu dat Lewis Hamilton zelf aan de kant van Massa zal staan, omdat Hamilton “een belangrijke ambassadeur voor de sport is en altijd sportieve integriteit heeft verdedigd. Hij is een ereburger van Brazilië en zeer geliefd bij Brazilianen, dus ik hoop dat hij ons zal steunen. We hebben absoluut niets tegen Hamilton”1.

De ‘Letter Before Claim’ beweert dat Massa tientallen miljoenen aan inkomsten en bonussen is misgelopen door deze vermeende inmenging2. Massa’s juridische vertegenwoordigers hopen dat de kampioen van de Formule 1 in 2008, Lewis Hamilton, zijn voormalige Braziliaanse rivaal zal steunen in zijn zaak om de titel terug te krijgen3. Lewis Hamilton en F1 hebben nog geen officiële verklaringen afgelegd over de rechtszaak van Felipe Massa over het Crashgate-schandaal. Er is een ultimatum aan hen overhandigd4.

Hoewel Massa nog steeds een pad naar de titel had, zou een overwinning in eigen land, gekoppeld aan een zesde plaats of slechter voor Hamilton, hem tot kampioen maken5. Advocaten die namens Felipe Massa werken, zijn ervan overtuigd dat ze Lewis Hamilton kunnen ontdoen van zijn eerste Formule 1-titel6.