Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, heeft de autosportwereld verrast met de aankondiging dat hij in 2025 naar Ferrari zal overstappen. Deze onverwachte zet wordt gezien als een grote overwinning voor de Formule 1 en een nieuw hoofdstuk in de carrière van Hamilton.

Hamilton, die sinds 2013 bij Mercedes rijdt en met het team zes van zijn zeven wereldtitels heeft gewonnen, heeft besloten zijn contract met Mercedes te beëindigen. Deze beslissing markeert het einde van een 12-jarige samenwerking tussen Hamilton en Mercedes, die door teambaas Toto Wolff wordt omschreven als “de meest succesvolle in de sport”.

Hamilton’s overstap naar Ferrari, een van de meest iconische teams in de autosport, heeft voor opschudding gezorgd in de Formule 1-wereld. Jenson Button, wereldkampioen van 2009, gaf toe dat hij ook verrast was door het nieuws.

Hamilton, die nu wordt erkend als een wereldwijd icoon, heeft sinds de Grand Prix van Saudi-Arabië in december 2021 geen race meer gewonnen. “Mercedes is sinds mijn 13e een deel van mijn leven. Het is een plek waar ik ben opgegroeid, dus de beslissing om te vertrekken was een van de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen,” zei Hamilton. “Maar de tijd is rijp voor mij om deze stap te zetten en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Ferrari heeft in een korte verklaring laten weten “verheugd” te zijn om aan te kondigen dat Hamilton zich bij het team zal voegen op basis van een meerjarig contract.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat betekent het dat Lewis Hamilton naar Ferrari overstapt?

Dit betekent dat Hamilton vanaf 2025 voor het Ferrari-team zal rijden in de Formule 1. Hij beëindigt zijn contract met Mercedes, waar hij sinds 2013 voor rijdt.

Waarom is deze overstap belangrijk?

De overstap van Hamilton naar Ferrari wordt gezien als een grote overwinning voor de Formule 1. Het markeert een nieuw hoofdstuk in de carrière van Hamilton en brengt een einde aan zijn langdurige en succesvolle samenwerking met Mercedes.

Hoeveel wereldtitels heeft Hamilton gewonnen?

Hamilton heeft zeven wereldtitels gewonnen in de Formule 1, waarvan zes met Mercedes.

Verklarende woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportklasse die wordt beschouwd als de hoogste klasse van de autosport.

Wereldkampioen: De coureur of het team dat aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft verzameld in de Formule 1.

Contract: Een juridisch bindende overeenkomst tussen twee partijen. In dit geval tussen Hamilton en Ferrari.

Overstap: De actie waarbij een coureur van het ene team naar het andere team verhuist.