M-Sport Ford heeft aangekondigd dat het zijn samenwerking met de Estse rallycoureur Ott Tänak voor het seizoen 2024 zal beëindigen3. Tänak, die in 2019 wereldkampioen rally werd, zal terugkeren naar Hyundai om naast Thierry Neuville te rijden4. Tänak en M-Sport hebben in 2023 veel succes geboekt, met 29 etappeoverwinningen in 11 evenementen2.

Terugkeer naar Hyundai

Tänak’s terugkeer naar Hyundai is een belangrijke verschuiving in het wereldkampioenschap rally. Hij verliet het team in 2018 om zich bij Toyota te voegen, waarna hij in 2019 zijn wereldtitel behaalde4. Na een kort verblijf bij M-Sport Ford keert Tänak nu terug naar het team waar hij eerder succes heeft gehad. Zowel Hyundai als M-Sport hebben de overstap bevestigd3.

M-Sport richt zich op jonge coureurs

Na het vertrek van Tänak zal M-Sport zich waarschijnlijk richten op het aantrekken van jonge coureurs voor het WRC-seizoen 20245. M-Sport-teambaas Richard Millener heeft zijn teleurstelling geuit over het vertrek van Tänak, maar benadrukte dat het team zich nu zal concentreren op het ontwikkelen van jong talent5.

Einde van een succesvolle samenwerking

Hoewel het vertrek van Tänak een einde betekent aan de samenwerking tussen hem en M-Sport Ford, kunnen beide partijen terugkijken op een succesvolle periode. Met 29 etappeoverwinningen in 2023 hebben Tänak en M-Sport laten zien dat ze een competitief duo vormden2. Terwijl Tänak zich voorbereidt op zijn terugkeer naar Hyundai, zal M-Sport zich richten op het opbouwen van een nieuw team voor het seizoen 20245.