Vrijdag 6 oktober – Eerste vrije training en kwalificatie

De weersvoorspelling voor de Grand Prix van Qatar 2023 op vrijdag 6 oktober is zonnig en droog, met windstoten tot 55 km/u in de middag. Er kan op sommige plaatsen opwaaiend zand zijn, vooral tijdens de eerste vrije training (FP1)1. De verwachte maximumtemperatuur is 41°C en de minimumtemperatuur is 31°C. De kans op regen is 0%1.

Zaterdag 7 oktober – Sprint Shootout en Sprint

Op zaterdag 7 oktober wordt er opnieuw droog en zonnig weer verwacht, met windstoten tot 45 km/u in de middag en iets meer in de ochtend1. De verwachte maximumtemperatuur is 40°C en de minimumtemperatuur is 31°C. De kans op regen is 0%1.

Zondag 8 oktober – Raceweer

Op zondag 8 oktober wordt er eerlijk weer verwacht, met lichte wind gedurende de hele dag1. De verwachte maximumtemperatuur is 38°C en de minimumtemperatuur is 30°C. De kans op regen is 0%1.

De Grand Prix van Qatar 2023 vindt plaats op het Lusail Circuit, waar coureurs zich voorbereiden op een intens Sprint-weekend1. Max Verstappen kan dit weekend zijn derde coureurstitel winnen in de Sprint, aangezien hij Qatar alleen hoeft te verlaten met een voorsprong van 146 punten op zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, die momenteel 177 punten achter Verstappen staat op de tweede plaats1. Verstappen heeft de laatste twee Sprints in Oostenrijk en België gewonnen, terwijl Perez de eerste 100 km-sprint van het seizoen in Baku won1. De enige coureur die in Qatar heeft gewonnen, is Lewis Hamilton, die in 2021 de overwinning behaalde vóór Verstappen1.