Tijdens de Japanse Grand Prix leek het erop dat Sergio Perez een geheime missie had om in de eerste 15 ronden contact te maken met zoveel mogelijk coureurs. Hoewel dit niet waar is, had het net zo goed gekund! Sergio stormde door het veld als een peuter die zijn speelgoeddoos doorzoekt, chaos en vernieling achterlatend op zijn pad. Maar het was de laatste en “wanhopige” actie op Kevin Magnussen die vrijwel het einde betekende voor beide coureurs. In ronde 12 op Suzuka probeerde Perez Magnussen in te halen bij de haarspeldbocht, maar de actie mislukte en hij raakte de linkerachterkant van K-Mag, waardoor de Haas-coureur in een spin belandde1.

De ‘kansrijke’ actie zorgde er ook voor dat Checo schade opliep aan nog een voorvleugel, nadat hij eerder al een vervanging nodig had na contact met Lewis Hamilton in de openingsronde. Het verpestte Kevin’s race, terwijl Perez uitviel – en vervolgens opnieuw deelnam en weer uitviel1.

Reflectie op het incident

Na de race reflecteerde Magnussen op het incident en vertelde aan de media, waaronder The Race: “Gewoon…”1. Hoewel zijn exacte woorden niet worden vermeld in het artikel, is het duidelijk dat Magnussen niet blij was met de actie van Perez en de gevolgen die het had voor hun races.

Perez’s eerdere prestaties

Sergio Perez heeft in het verleden uitstekend gepresteerd bij middenveldteams, maar heeft het moeilijk gehad bij topteams7. Desondanks blijft hij een getalenteerde coureur die in staat is om indrukwekkende prestaties neer te zetten, zoals zijn succesvolle inhaalacties tijdens de Japanse GP voordat hij in contact kwam met Magnussen1.

Conclusie

De mislukte inhaalpoging van Perez op Magnussen tijdens de Japanse Grand Prix was een belangrijk moment in de race voor beide coureurs. Hoewel Perez in staat was om indrukwekkende inhaalacties uit te voeren, was zijn laatste en “wanhopige” actie op Magnussen minder succesvol en resulteerde in schade en uiteindelijk het einde van hun races1.