In een recent artikel op TheJudge13 wordt melding gemaakt van een groeiende kloof tussen de Mercedes-coureurs1. Het artikel beschrijft hoe George Russell en Lewis Hamilton in een intens gevecht verwikkeld zijn geraakt, wat ertoe leidde dat Mercedes besloot om Russell over te schakelen op een eenstopstrategie. Dit zorgde ervoor dat de coureurs gedurende het grootste deel van de race gescheiden waren op de baan. Russell beschreef deze strategie echter als “suboptimaal” en bekritiseerde het team omdat het Hamilton niet gebruikte om met zijn nieuwere banden de rol van zijn wingman te spelen en Carlos Sainz op afstand te houden1.

Snelle aanpassing van Russell aan Mercedes

George Russell werd in september 2021 aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes, net toen Hamilton zijn strijd met Max Verstappen in het kampioenschap begon1. Russell leek zich snel op zijn gemak te voelen bij Mercedes en paste zich sneller aan de nieuwe auto’s met grondeffectaerodynamica aan dan Hamilton1. Dit leidde tot een intens gevecht tussen de twee coureurs, wat uiteindelijk resulteerde in de eenstopstrategie voor Russell1.

Verstappen blijft de te kloppen coureur

Ondanks de spanningen binnen het Mercedes-team, blijft Max Verstappen de te kloppen coureur in de Formule 1. Na een teleurstellende race in Singapore, waar Red Bull’s 15-race winnende reeks en Verstappen’s 10-race winnende reeks eindigden, herstelde Verstappen zich met een indrukwekkende prestatie in Suzuka2. Red Bull-teambaas Christian Horner was ervan overtuigd dat Singapore slechts een eenmalige tegenslag was en prees Verstappen voor zijn prestaties2. Verstappen’s dominantie in het seizoen wordt gezien als een bewijs van zijn uitzonderlijke talent en hij blijft de coureur om te verslaan in de Formule 12.

Terwijl de rivaliteit tussen de Mercedes-coureurs zich blijft ontwikkelen, blijft het interessant om te zien hoe dit de dynamiek binnen het team en de strijd om het kampioenschap zal beïnvloeden. Ondertussen blijft Max Verstappen zijn dominantie in de sport tonen en zijn concurrenten uitdagen.