Helmut Marko, de Motorsport Adviseur van Red Bull, heeft onthuld dat de remmen van Max Verstappen “snel verslechterden” tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander behaalde zijn 15e overwinning van het seizoen en de 50e van zijn F1-carrière vanaf de zesde plaats op de grid op het Circuit of the Americas, na een race-lange strategische strijd tegen McLaren’s Lando Norris en Mercedes’ Lewis Hamilton1.

Halverwege de race, toen Verstappen aan de leiding kwam, meldde hij remproblemen in een radiobericht vol krachttermen aan Race Engineer Gianpiero Lambiase. Toen de problemen aanhielden, kwam Hamilton uiteindelijk tegen het einde van de race dichterbij. Over de problemen zei Marko tegen Sky Germany: “We hadden de remblokken veranderd en op de een of andere manier verslechterden ze snel tijdens de race.” “Dat gaf hem niet het juiste gevoel. Soms remde hij voornamelijk met de voorkant van de auto, soms voornamelijk met de achterkant. Het maakte het erg moeilijk voor hem om op de limiet te rijden, maar hij werkte die problemen meesterlijk om”1.

Ondanks Verstappens dominantie in de afgelopen twee seizoenen, waarin hij gemakkelijk door het veld sneed vanaf elke startpositie, was zijn rit naar de overwinning op COTA een meer geduldige rit. Over het masterplan zei Marko: “We vertelden hem om er bij de start een [positie] te pakken en ze dan een voor een te nemen. “Vanuit dat perspectief zijn we geslaagd, maar het was zeker de moeilijkste race van het jaar”1.