Max Verstappen verwacht dat zijn recordreeks van Formule 1-overwinningen zal eindigen tijdens de Grand Prix van Singapore, nadat hij zich als 11e op de grid kwalificeerde1. De tweevoudig wereldkampioen heeft momenteel een reeks van 10 opeenvolgende overwinningen sinds de Grand Prix van Miami in mei1. Verstappen zal echter zijn zwaarste uitdaging van het seizoen tegemoet gaan op het Marina Bay Street Circuit, waar inhaalmogelijkheden beperkt zijn1.

Verstappen heeft al uitgesloten dat hij zondag zal winnen. “Ja, dat kun je wel vergeten,” vertelde hij verslaggevers in Singapore1. Hij legde uit dat zijn belangrijkste probleem voortkwam uit het gedrag van de auto tijdens het remmen. “We hebben voor de kwalificatie nog een paar wijzigingen aangebracht, waarvan we dachten dat de afstelling en de auto het zouden toelaten,” legde hij uit. “Maar toen we aan de kwalificatie begonnen, had ik als eerste groot probleem dat ik niet laat en hard kon remmen, omdat ik dan de bodem zou raken en de voorbanden zou ontlasten”1.

Ondanks het resultaat van zondag zal Verstappen naar verwachting zijn derde wereldtitel veiligstellen3. Zelfs als hij als tweede eindigt achter zijn teamgenoot Sergio Perez in alle resterende races en sprint races, en Perez alle bonuspunten voor de snelste ronde behaalt, zou Verstappen nog steeds de titel winnen met 27 punten voorsprong (één punt meer dan het totaal voor een Grand Prix-overwinning en snelste ronde) 3.

Verstappen is erin geslaagd om een gridstraf te ontlopen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore, ondanks dat hij berispt werd voor twee afzonderlijke incidenten4. De Red Bull-coureur was het onderwerp van drie onderzoeken door de stewards na de kwalificatie, maar geen daarvan resulteerde in een straf4. De kampioenschapsleider zal als 11e op de grid starten en zal het moeilijk hebben om zijn recordwinnende reeks van 10 overwinningen op rij uit te breiden4.

Conclusie

Max Verstappen verwacht niet dat hij de Grand Prix van Singapore zal winnen, aangezien hij zich als 11e op de grid heeft gekwalificeerd en inhaalmogelijkheden beperkt zijn op het Marina Bay Street Circuit1. Ondanks dit resultaat zal Verstappen naar verwachting zijn derde wereldtitel veiligstellen3. Hij is erin geslaagd om een gridstraf te ontlopen tijdens de kwalificatie, ondanks dat hij berispt werd voor twee afzonderlijke incidenten4.