Carlos Sainz heeft de laatste vrije training voor de Spaanse Grand Prix van 2024 afgesloten met de snelste tijd. De Ferrari-coureur zette een indrukwekkende 1:13.013 neer, slechts 0.030 seconden sneller dan McLaren’s Lando Norris. De sessie was bijzonder spannend, met de top vijf coureurs binnen een marge van 0.151 seconden.

Sainz, die op zijn thuiscircuit reed, wist zijn teamgenoot Charles Leclerc en Red Bull’s Max Verstappen nipt voor te blijven. Leclerc eindigde als derde, slechts 0.037 seconden achter Sainz, terwijl Verstappen vierde werd met een tijd van 1:13.087. George Russell van Mercedes completeerde de top vijf met een tijd van 1:13.164.

De sessie kende enkele incidenten, waaronder een botsing tussen Lewis Hamilton en Lance Stroll. Hamilton, die de tweede vrije training op vrijdag had gedomineerd, eindigde als zesde. Sergio Perez van Red Bull, die een gridstraf moet uitzitten tijdens de kwalificatie, zette de zevende tijd neer.

Alex Albon van Williams verraste met een achtste plaats, gevolgd door Fernando Alonso van Aston Martin en Oscar Piastri van McLaren, die de top tien completeerden. De nauwe marges tussen de tijden van de coureurs beloven een spannende kwalificatie later op de dag.

De prestaties van Sainz en Norris geven aan dat de strijd om de pole position hevig zal zijn, met meerdere teams die kans maken op de beste startpositie. De fans kunnen zich verheugen op een enerverende kwalificatie en raceweekend in Barcelona.