Fernando Alonso Díaz, geboren op 29 juli 1981 in Oviedo, Spanje, is een van de meest iconische coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. Zijn carrière begon in 2001 bij Minardi, maar zijn echte doorbraak kwam toen hij in 2003 bij Renault tekende. Alonso behaalde zijn eerste overwinning in de Grand Prix van Hongarije in 2003 en werd in 2005 de jongste wereldkampioen in de Formule 1 op 24-jarige leeftijd.

Alonso’s talent en vastberadenheid leidden hem naar een tweede wereldtitel in 2006, opnieuw met Renault. Zijn rivaliteit met legendarische coureurs zoals Michael Schumacher maakte deze periode bijzonder spannend. Na zijn successen bij Renault, maakte Alonso in 2007 de overstap naar McLaren, waar hij een intens seizoen beleefde naast de opkomende ster Lewis Hamilton.

Na een korte terugkeer naar Renault, vond Alonso een nieuw thuis bij Ferrari van 2010 tot 2014. Hoewel hij geen wereldtitels meer won, bleef hij een constante bedreiging voor zijn concurrenten en behaalde hij meerdere podiumplaatsen. In 2015 keerde hij terug naar McLaren, maar de samenwerking leverde niet de gewenste resultaten op.

Naast zijn Formule 1-carrière, heeft Alonso ook indruk gemaakt in andere raceklassen. Hij won de prestigieuze 24 uur van Le Mans in 2018 en 2019 met Toyota en nam deel aan de Indianapolis 500. Zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen hebben hem een unieke positie in de autosport opgeleverd.

Vandaag de dag rijdt Alonso voor Aston Martin en blijft hij een invloedrijke figuur in de sport. Zijn nalatenschap is die van een coureur die niet alleen races won, maar ook de harten van fans wereldwijd veroverde met zijn passie en doorzettingsvermogen.