Carlos Sainz denkt dat Ferrari dichter bij McLaren zal komen op de hogesnelheidscircuits, na de nederlaag in de Japanse Grand Prix met veel neerwaartse kracht1. McLaren heeft sinds de Oostenrijkse Grand Prix zijn vorm weten om te draaien met de MCL60, waarbij Lando Norris nu de op één na hoogste puntenverzamelaar is in de laatste acht races achter Max Verstappen1. Hoewel Ferrari tot nu toe het enige team is dat Red Bull heeft verslagen, verwacht Sainz dat het gemakkelijker zal zijn om McLaren bij te houden op de hogesnelheidscircuits zoals de komende races in de Verenigde Staten en Mexico1. Het team heeft tijdens de zomerstop hard gewerkt om zijn pakket beter te begrijpen, waardoor het dichter bij McLaren is gekomen1.

Sainz: We zullen een race hebben met McLaren

Gevraagd of hij denkt dat Ferrari McLaren kan uitdagen op pure snelheid, vertelde Sainz aan de media, waaronder RacingNews365: “Op de hogesnelheidscircuits? Ja. Als we naar plaatsen gaan zoals Mexico, zelfs Austin, met meer lage snelheidscontent, zullen we heel dicht bij hen zijn en we zullen een race hebben met McLaren”1.

Ferrari’s voorsprong op McLaren

Een blik op de kampioenschapstabel onthult het aanzienlijke voordeel van Ferrari, met 285 punten in vergelijking met de 172 van McLaren3. Deze kloof is ontstaan door de sterke prestaties van Ferrari in de afgelopen races, en Sainz verwacht dat dit voordeel zal blijven bestaan op de komende hogesnelheidscircuits3.

Samenvatting

Carlos Sainz is van mening dat Ferrari een mogelijk voordeel heeft ten opzichte van McLaren op hogesnelheidscircuits, zoals de komende races in de Verenigde Staten en Mexico1. Hij verwacht dat Ferrari dichter bij McLaren zal komen op deze circuits, na de nederlaag in de Japanse Grand Prix met veel neerwaartse kracht1. Sainz is ervan overtuigd dat Ferrari op pure snelheid kan concurreren met McLaren op deze circuits en verwacht spannende races tussen de twee teams1.