Het ziet er niet goed uit voor de toekomst van de Argentijnse MotoGP-ronde op het circuit van Termas de Rio Hondo. Recente rapporten suggereren dat bezuinigingen van de nieuwe regering het evenement van 2024 in twijfel trekken, terwijl de officiële MotoGP-website de ticketverkoop voor de Grand Prix van 5-7 april als ’tijdelijk gesloten’ vermeldt. Bronnen hebben Crash.net verteld dat het een kwestie van afwachten is, maar dat er ‘binnenkort nieuws zou moeten komen’. Er zijn geen geruststellende verklaringen afgelegd door het circuit om de geruchten te sussen, dus de tekenen zien er niet goed uit.

Na een afwezigheid van 15 jaar keerde Argentinië terug naar de motorracekalender op het nieuw gebouwde circuit van Termas de Rio Hondo in 2014. Het evenement is sindsdien elk jaar gehouden, behalve tijdens de ‘covid’-seizoenen van 2020 en 2021. Ondanks de regen woonden vorig jaar 186.038 fans de ronde bij om Marco Bezzecchi zijn eerste MotoGP-overwinning te zien behalen. Termas was het vierde grootste evenement van het seizoen qua toeschouwers, achter alleen Le Mans, Sachsenring en Valencia. Mocht Argentinië wegvallen, dan zou dit een grote klap zijn voor de MotoGP.

FAQ

Wat is MotoGP?
MotoGP is de hoogste klasse van motorraces, vergelijkbaar met de Formule 1 in de autowereld.

Wat is het circuit van Termas de Rio Hondo?
Termas de Rio Hondo is een racecircuit in Argentinië dat sinds 2014 gastheer is van de Argentijnse ronde van de MotoGP.

Wat betekent ’tijdelijk gesloten’ voor ticketverkoop?
Dit betekent dat de tickets momenteel niet te koop zijn, maar dat ze in de toekomst mogelijk weer beschikbaar komen.

Wat is de impact van de mogelijke annulering van de Argentijnse MotoGP?
Het zou een grote klap zijn voor de MotoGP, aangezien het evenement een van de grootste van het seizoen is qua toeschouwersaantallen. Het zou ook een verlies betekenen voor de fans en de economie van de regio.