Suzuki’s reis in de MotoGP-wereld is er een van pieken en dalen. Na het verlaten van de competitie aan het einde van het seizoen 2011 vanwege financiële problemen, maakte het merk een volledige terugkeer in 2015, net op tijd voor de grote regelverandering rond elektronica in de sport12.

De terugkeer was echter niet zonder problemen. Na maanden van testen, maakte Suzuki’s GSX-RR zijn race-debuut bij de seizoensafsluitende Valencia Grand Prix in 2014. Helaas was de uitkomst een ramp, met coureur De Puniet die twee motoren brak gedurende het weekend en de race niet kon afmaken vanwege een probleem12.

Ondanks de moeilijke start, heeft Suzuki zich niet laten ontmoedigen. Het team heeft hard gewerkt om hun prestaties te verbeteren en heeft in de loop der jaren enkele opmerkelijke resultaten behaald. Toch blijft de weg vooruit uitdagend, met recente crashes die bijdragen aan de moeilijkheden van het team3.

Veelgestelde Vragen

Wat is MotoGP?
MotoGP is de hoogste klasse van motorracewedstrijden, vergelijkbaar met de Formule 1 in de autowereld. Het is een internationale competitie die wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM).

Wie is De Puniet?
De Puniet is een professionele motorcoureur die voor Suzuki reed tijdens hun terugkeer naar de MotoGP in 2014.

Wat is de GSX-RR?
De GSX-RR is het model van de racefiets die Suzuki gebruikt in de MotoGP-competitie.

Wat was de regelverandering rond elektronica in 2015?
In 2015 voerde de MotoGP een grote regelverandering door met betrekking tot de elektronica op de motorfietsen. Dit was bedoeld om de competitie eerlijker te maken door de technologische voordelen van sommige teams te beperken.

Verklarende Woordenlijst

MotoGP: De hoogste klasse van motorracewedstrijden, georganiseerd door de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM).

GSX-RR: Het model van de racefiets die Suzuki gebruikt in de MotoGP-competitie.

De Puniet: Een professionele motorcoureur die voor Suzuki reed tijdens hun terugkeer naar de MotoGP in 2014.

Wildcard: Een term in de sportwereld die verwijst naar een deelnemer die wordt toegelaten tot een evenement ondanks dat hij niet aan de normale kwalificatie-eisen voldoet. In de context van MotoGP kan een wildcard-coureur deelnemen aan individuele races zonder deel uit te maken van het volledige seizoen.