Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, heeft te horen gekregen dat hij zijn hoop op het winnen van de titel in 2024 beter kan opgeven. Een insider van Red Bull heeft gewaarschuwd dat het weer een “saai seizoen” kan worden, gedomineerd door Max Verstappen.

Verstappen heeft 44 van de laatste 66 races gewonnen sinds het begin van zijn eerste titelwinnende campagne in 2021. Hamilton daarentegen heeft sinds de voorlaatste ronde van dat seizoen in Saudi-Arabië geen overwinning meer behaald. Mercedes hoopt in 2024 de titel te kunnen uitdagen, maar de insider van Red Bull denkt dat het een moeilijke taak zal zijn.

Bovendien is George Russell, teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, getipt als een betere kanshebber om dit seizoen de titel te winnen. Dit nieuws zal ongetwijfeld een teleurstelling zijn voor Hamilton, die hoopte de strijd aan te gaan met Red Bull en Verstappen in 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie is Lewis Hamilton?
Lewis Hamilton is een Britse Formule 1-coureur die zeven keer wereldkampioen is geworden. Hij rijdt momenteel voor het Mercedes-team.

Wie is Max Verstappen?
Max Verstappen is een Nederlandse Formule 1-coureur die voor Red Bull Racing rijdt. Hij won zijn eerste wereldkampioenschap in 2021.

Wie is George Russell?
George Russell is een Britse Formule 1-coureur die momenteel voor Mercedes rijdt. Hij wordt gezien als een van de meest veelbelovende talenten in de sport.

Verklarende woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportklasse die wordt beschouwd als de hoogste klasse van eendaagse autosport.

Wereldkampioen: De coureur of het team dat aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft verzameld in de Formule 1-races.

Red Bull Racing: Een Oostenrijks Formule 1-team dat momenteel wordt gedomineerd door coureur Max Verstappen.

Mercedes: Een Duits Formule 1-team waarvoor de coureurs Lewis Hamilton en George Russell momenteel rijden.