Red Bull Racing, een Oostenrijks Formule 1-team dat sinds 2005 actief is, heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Gevestigd in Groot-Brittannië en onder leiding van teambaas Christian Horner, heeft het team talloze overwinningen behaald en een aanzienlijke invloed gehad op de Formule 1-wereld1.

Een van de meest opmerkelijke successen van het team was de Grand Prix van Brazilië, waarbij de strategische beslissingen van senior ingenieur Hannah Schmitz een cruciale rol speelden. Schmitz, die al jaren bij Red Bull Racing werkte, werd door deze overwinning voor het eerst bij het publiek bekend. Haar succes leidde tot haar promotie tot hoofdingenieur strategie in 20211.

Naast het hoofdteam bezit Red Bull ook Scuderia AlphaTauri, een ander Formule 1-team dat in 2005 werd gekocht. Dit team fungeert als een juniorteam voor Red Bull Racing en heeft ook zijn eigen successen geboekt. Het was bij Scuderia Toro Rosso dat Sebastian Vettel zijn eerste overwinning behaalde tijdens de Grand Prix van Italië in 2008, wat betekende dat Toro Rosso zijn eerste overwinning behaalde voordat Red Bull Racing dat deed1.

Veelgestelde Vragen

Wat is Red Bull Racing?
Red Bull Racing is een Oostenrijks Formule 1-team dat sinds 2005 actief is. Het team is gevestigd in Groot-Brittannië en is een van de twee Formule 1-teams in eigendom van het Oostenrijkse energiedrankconcern Red Bull1.

Wie is Hannah Schmitz?
Hannah Schmitz is een senior ingenieur die al jaren bij Red Bull Racing werkt. Ze werd bekend bij het publiek na de succesvolle Grand Prix van Brazilië, waarbij haar strategische beslissingen een cruciale rol speelden. In 2021 werd ze gepromoveerd tot hoofdingenieur strategie1.

Wat is Scuderia AlphaTauri?
Scuderia AlphaTauri is een Formule 1-team dat ook eigendom is van Red Bull. Het fungeert als een juniorteam voor Red Bull Racing en heeft zijn eigen successen geboekt, waaronder de eerste overwinning van Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Italië in 20081.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportklasse die wordt beschouwd als de hoogste klasse van eendaagse autosport.

Grand Prix: Een term die wordt gebruikt in verschillende vormen van autosport om een belangrijke race aan te duiden.

Teamleider: De persoon die verantwoordelijk is voor het beheer en de leiding van een raceteam.

Senior Ingenieur: Een ervaren ingenieur die verantwoordelijk is voor het ontwerpen en implementeren van technische strategieën in een raceteam.

Hoofdingenieur Strategie: De persoon die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van de strategische plannen van een raceteam.