De MotoGP-locatie in Thailand is het Buriram International Circuit. Dit circuit, ontworpen door de Duitse architect Herman Tilke, werd geopend in 2014 en heeft sindsdien verschillende wereldklasse motorrace-evenementen georganiseerd5. Het circuit ligt in de stad Buriram, in de provincie Buriram, ongeveer 410 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok5.

Het Buriram International Circuit heeft een lengte van 4,554 kilometer en bevat 12 bochten. Het heeft de Superbike World Championship-races georganiseerd sinds 2015 en de MotoGP maakte zijn debuut op het circuit in 201825. De faciliteiten van het circuit zijn state-of-the-art en bieden plaats aan 100.000 mensen, met verschillende tribunes rond het circuit die ongelooflijke kijkkansen bieden voor toeschouwers25.

De stad Buriram en de omgeving

De stad Buriram, letterlijk vertaald als “stad van geluk”, staat bekend om zijn typisch hete en vochtige weer, een kenmerk van zijn Zuidoost-Aziatische locatie5. De stad heeft ongeveer 30.000 inwoners en ligt op 400 km (een vijf uur durende rit) ten noordoosten van Bangkok2. Bezoekers kunnen een warm welkom verwachten van de enthousiaste en vriendelijke lokale bevolking, en een steeds grotere passie voor motorracen2.

De provincie Buriram, voornamelijk geclassificeerd als landelijk, bevindt zich in de Isan-regio (Noordoost-Thailand), en een groot deel van de lokale economie buiten de stad Buriram zelf is nog steeds agrarisch2. Ondanks dat het buiten de bekendere toeristische paden rond Thailand ligt, verwelkomt Buriram de bezoekers hartelijk. De opening van het Chang International Circuit betekent dat steeds meer mensen de rustieke charmes van de provincie ontdekken2.

Reizen naar en rond Buriram

Het Buriram International Circuit is bereikbaar via de luchthaven van Buriram, de enige luchthaven in de provincie Buriram, die wordt bediend door de internationale luchthaven Don Mueang van Bangkok2. De stad Buriram kan ook met de auto vanuit Bangkok in slechts een paar uur worden bereikt2.

Eenmaal in de stad is het gemakkelijk om met tuk-tuks (kleine lokale taxi’s), of op huurmotoren of auto’s te reizen2. Het Thaise wegennet kan behoorlijk druk zijn, dus het is raadzaam om voorzichtig te rijden en langere afstanden overdag af te leggen voor de veiligheid. Het inhuren van een chauffeur kan een oplossing zijn voor degenen die een auto willen gebruiken2.