Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher, heeft een bijzondere keuze gemaakt voor zijn debuut in de Formule 1. In plaats van de afkorting ‘SCH’ te gebruiken, die hij eerder gebruikte tijdens zijn tijd in de Formule 2, heeft hij ervoor gekozen om de afkorting ‘MSC’ te gebruiken, dezelfde die zijn vader gebruikte tijdens zijn illustere carrière13.

Deze keuze is niet alleen een eerbetoon aan zijn vader, maar ook een manier om een emotionele band te creëren met zijn eigen carrière in de Formule 1. “Ik wilde ‘MSC’,” legde Schumacher uit. “Het is een emotionele band die ik ermee heb. Ik denk dat het heel leuk is voor iedereen die naar de timing schermen kijkt en ‘MSC’ weer op de schermen ziet”13.

Ondanks enkele technische problemen tijdens de pre-season tests in Bahrein, heeft Schumacher een indrukwekkende 181 ronden kunnen rijden over drie dagen. Hij heeft veel nieuwe dingen geleerd en is positief over zijn overstap van de Formule 2 naar de Formule 11.

Veelgestelde Vragen

Wat betekent ‘MSC’ in de Formule 1?
‘MSC’ is de afkorting die Mick Schumacher heeft gekozen om op de timing schermen van de Formule 1 te verschijnen. Deze afkorting werd ook gebruikt door zijn vader, Michael Schumacher, tijdens zijn carrière in de Formule 113.

Waarom heeft Mick Schumacher gekozen voor ‘MSC’ in plaats van ‘SCH’?
Mick Schumacher heeft gekozen voor ‘MSC’ als een eerbetoon aan zijn vader, Michael Schumacher, en om een emotionele band te creëren met zijn eigen carrière in de Formule 113.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1 (F1): De hoogste klasse van de internationale autosport die wordt gedefinieerd door de Internationale Automobiel Federatie.

Timing Schermen: Schermen die worden gebruikt in de Formule 1 om de rondetijden en posities van de coureurs tijdens een race of kwalificatiesessie weer te geven.

Pre-season Tests: Tests die worden uitgevoerd door Formule 1-teams en coureurs voorafgaand aan het begin van het seizoen om de prestaties en betrouwbaarheid van hun auto’s te beoordelen.

Formule 2 (F2): Een eenzitter autosportcategorie die wordt beschouwd als een opstap naar de Formule 1.