Alpine heeft onthuld dat ze op zoek moeten naar een reservechauffeur om mogelijk in te springen voor Mick Schumacher vanwege een “duidelijk contract” met Mercedes. Na het zien van zijn opties om terug te keren naar het F1-rooster in 2024, heeft Schumacher zich aangemeld voor een volledig WEC-seizoen met Alpine, naast zijn voortdurende rol als reservechauffeur bij het Mercedes F1-team. In deze balans van taken heeft Mercedes de macht om hem terug te roepen mocht er een situatie zijn waarin Lewis Hamilton of George Russell niet in staat zijn om te racen. Als dat botst met het WEC-programma, zou Alpine een vervanger moeten vinden.

Het contract met Mick Schumacher is “duidelijk”. Wat betreft de reserveoptie voor het WEC-programma van Alpine, dat is op dit moment onduidelijk, maar Alpine vice-president Bruno Famin gelooft dat ze absoluut geen probleem zullen hebben om er een te vinden. Famin vertelde aan DailySportsCar: “Het contract is duidelijk, de overeenkomst … met Mick is duidelijk, als hij de kans krijgt om in de Formule 1 te rijden ter vervanging van George of Lewis, zal hij naar de Formule 1 gaan.” “Een reservechauffeur zal op tijd bekend zijn. We zullen er een hebben. Vanuit de Alpine Endurance-familie zullen we gemakkelijk een reservechauffeur vinden als we een probleem hebben.”

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het WEC?
Het WEC, of het World Endurance Championship, is een internationaal kampioenschap voor uithoudingsraces, georganiseerd door de Automobile Club de l’Ouest (ACO) en gesanctioneerd door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).

Wat doet een reservechauffeur?
Een reservechauffeur is een coureur die klaarstaat om in te springen voor een reguliere coureur in het geval van ziekte, blessure of andere onvoorziene omstandigheden die de reguliere coureur verhinderen om te racen.

Wie zijn Lewis Hamilton en George Russell?
Lewis Hamilton en George Russell zijn professionele Formule 1-coureurs die momenteel voor het Mercedes F1-team rijden.

Wat betekent het als Mick Schumacher wordt ’teruggeroepen’ door Mercedes?
Als Mick Schumacher wordt ’teruggeroepen’ door Mercedes, betekent dit dat hij wordt gevraagd om in te springen en te racen voor het Mercedes F1-team, mogelijk ter vervanging van Lewis Hamilton of George Russell als zij niet in staat zijn om te racen.