Het Daytona International Speedway circuit, gelegen in Daytona Beach, Florida, is een van de meest iconische racebanen ter wereld. Het is bekend om zijn hoge snelheden en intense race-actie, maar wat is de snelste ronde ooit gereden op Daytona?

De Snelste Ronde

De snelste ronde ooit gereden op Daytona werd neergezet door de Braziliaanse coureur Pipo Derani. Hij reed een verbazingwekkende ronde van 1 minuut 32.656 seconden rond het 3.56-mijl lange circuit2. Deze prestatie is een bewijs van Derani’s vaardigheden als coureur, maar ook van de technische superioriteit van zijn auto.

Daytona International Speedway: Een Korte Geschiedenis

Daytona International Speedway werd gebouwd met de droom om het ‘World Center of Racing’ te worden1. Sinds de opening in 1959 heeft het circuit talloze historische momenten in de autosport meegemaakt. Het is de thuisbasis van de beroemde Daytona 500, een van de meest prestigieuze races in de NASCAR-kalender.

FAQ

Vraag: Wat is de lengte van het Daytona International Speedway circuit?
Antwoord: Het circuit is 3.56 mijl (ongeveer 5.73 kilometer) lang.

Vraag: Wie heeft de snelste ronde op Daytona gereden?
Antwoord: De snelste ronde op Daytona is gereden door de Braziliaanse coureur Pipo Derani.

Vraag: Wanneer werd Daytona International Speedway geopend?
Antwoord: Daytona International Speedway werd geopend in 1959.

Verklarende Woordenlijst

Daytona International Speedway: Een racecircuit gelegen in Daytona Beach, Florida, Verenigde Staten. Het is bekend om het hosten van de Daytona 500, een van de meest prestigieuze races in de NASCAR-kalender.

Pipo Derani: Een Braziliaanse autocoureur die bekend staat om het rijden van de snelste ronde op Daytona.

NASCAR: De National Association for Stock Car Auto Racing. Het is een Amerikaanse auto-racing sanctionerende en operationele organisatie die vooral bekend is voor stock-car racing.