Max Verstappen heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt als de meest succesvolle Formule 1-coureur die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij heeft talloze records op zijn naam staan, waaronder de eerste Nederlandse Formule 1-overwinning, de eerste pole-position en de eerste leiding in het WK. Zijn vader, Jos Verstappen, heeft ook een indrukwekkende carrière achter de rug met 107 Grand Prix-starts en twee derde plaatsen tijdens zijn tijd bij Benetton. Buiten deze twee heeft geen enkele andere Nederlander het F1-podium bereikt.

Hoewel Max Verstappen bekend staat om zijn prestaties in de Red Bull F1-bolide, is zijn persoonlijke autocollectie net zo indrukwekkend. Hij kan natuurlijk niet met zijn F1-auto op de openbare weg rijden, dus heeft hij een aantal andere voertuigen voor dagelijks gebruik. Zijn huidige collectie omvat de Aston Martin DB11 AMR, Aston Martin Valkyrie, Ferrari 488 Pista, Ferrari Monza SP2, Honda NSX en Porsche 911 GT2 RS.

FAQ:

  1. Wat is de huidige auto van Max Verstappen?
    Max Verstappen heeft verschillende auto’s voor persoonlijk gebruik, waaronder de Aston Martin DB11 AMR, Aston Martin Valkyrie, Ferrari 488 Pista, Ferrari Monza SP2, Honda NSX en Porsche 911 GT2 RS.
  2. Wat zijn enkele van de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1?
    Max Verstappen heeft verschillende records op zijn naam staan, waaronder de eerste Nederlandse Formule 1-overwinning, de eerste pole-position en de eerste leiding in het WK.

Verklarende Woordenlijst:

  • Formule 1: Een internationale autosportcategorie die wordt beschouwd als de hoogste klasse van eendaagse autosport. De races, bekend als Grands Prix, worden gehouden op zowel speciaal gebouwde circuits als openbare wegen.
  • Pole-position: De positie aan de voorkant van de startgrid, toegekend aan de coureur die de snelste rondetijd heeft neergezet in de kwalificatie.
  • WK: Wereldkampioenschap, de jaarlijkse competitie in de Formule 1 om te bepalen welke coureur en welk team het beste presteert over het seizoen.
  • Grand Prix: Een type motorrace, afgeleid van de Franse term die ‘grote prijs’ betekent. In de context van de Formule 1 verwijst het naar de individuele races die deel uitmaken van het wereldkampioenschap.