Het Supercross-seizoen van 2024 belooft een spannende tijd te worden voor fans en deelnemers, met enkele belangrijke veranderingen in het schema ten opzichte van het voorgaande jaar. De seizoensopener vindt plaats in het Angel Stadium in Anaheim, Californië, op 6 januari 20241.

Een van de meest opvallende wijzigingen in het schema van dit jaar is de toevoeging van races in Birmingham, Alabama, en Philadelphia, Pennsylvania. De race in Birmingham vindt plaats op 9 maart 2024 in het Protective Stadium, terwijl Philadelphia de 15e ronde zal organiseren in het Lincoln Financial Field op 27 april 20241.

Naast deze nieuwe locaties zijn er ook drie stadions die terugkeren naar het schema na afwezigheid in 2023. Dit zijn San Francisco, St. Louis en Foxborough1. Aan de andere kant zijn er enkele steden die niet op het schema van 2024 staan, waaronder Houston, Oakland, East Rutherford, Tampa en Atlanta Motor Speedway1.

Het Supercross-seizoen van 2024 belooft dus een spannende mix van nieuwe en terugkerende locaties, wat zowel voor de rijders als voor de fans een frisse dynamiek aan de races zal geven.

Veelgestelde Vragen

Wat is Supercross?
Supercross is een motorrace op een off-road circuit. Het circuit is vaak gemaakt van zand en modder en bevat verschillende soorten obstakels, zoals sprongen en bochten.

Wanneer begint het Supercross-seizoen van 2024?
Het Supercross-seizoen van 2024 begint op 6 januari in het Angel Stadium in Anaheim, Californië1.

Welke nieuwe steden zijn toegevoegd aan het Supercross-schema van 2024?
De nieuwe steden die zijn toegevoegd aan het Supercross-schema van 2024 zijn Birmingham, Alabama, en Philadelphia, Pennsylvania1.

Welke steden zijn niet opgenomen in het Supercross-schema van 2024?
De steden die niet op het schema van 2024 staan, zijn Houston, Oakland, East Rutherford, Tampa en Atlanta Motor Speedway1.

Verklarende Woordenlijst

Supercross: Een vorm van motorrace die plaatsvindt op een off-road circuit met verschillende obstakels.

Protective Stadium: Een stadion in Birmingham, Alabama, waar een van de races van het Supercross-seizoen 2024 zal plaatsvinden.

Lincoln Financial Field: Een stadion in Philadelphia, Pennsylvania, waar de 15e ronde van het Supercross-seizoen 2024 zal plaatsvinden.

Angel Stadium: Een stadion in Anaheim, Californië, waar de openingsronde van het Supercross-seizoen 2024 zal plaatsvinden.