De Red Bull Racing RB16, een indrukwekkende Formule 1-wagen, werd ontworpen om te concurreren in de wereldkampioenschappen van 2020 en 2021. Deze auto is uitgerust met de Honda RA620H-motor, een 1,6 liter V6-turbomotor met directe injectie, die een piekvermogen van 995 pk levert en beperkt is tot 15.000 toeren per minuut. De motor is centraal gemonteerd en drijft de achterwielen aan, wat zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en prestaties op het circuit.

In 2021 werd de RB16B geïntroduceerd, een geüpdatete versie van de RB16, met de verbeterde Honda RA621H-motor. Deze motor leverde een verhoogd piekvermogen van 1080 pk en had een iets hoger gewicht van 150 kg. De RB16B maakte zijn debuut tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2021 en werd bestuurd door Max Verstappen en Sergio Pérez, die samen een formidabel team vormden.

De samenwerking tussen Red Bull en Honda heeft geleid tot aanzienlijke successen, waaronder het winnen van het wereldkampioenschap voor coureurs in 2021 met Max Verstappen. De technische expertise van Honda, gecombineerd met de innovatieve ontwerpen van Red Bull, heeft geresulteerd in een auto die zowel krachtig als betrouwbaar is. De RB16 en RB16B zijn voorbeelden van hoe technologische vooruitgang en samenwerking in de motorsport kunnen leiden tot topprestaties en kampioenschappen.

Met de aankomende veranderingen in de Formule 1-regelgeving en de introductie van nieuwe motoren in 2026, blijft Red Bull Racing zich richten op innovatie en prestaties, met de hoop om hun dominantie in de sport voort te zetten.