In een verrassende wending binnen de MotoGP-wereld heeft het Pramac-team aangekondigd dat het zijn langdurige samenwerking met Ducati zal beëindigen en vanaf 2025 zal overstappen naar Yamaha. Deze beslissing markeert het einde van een 20-jarige relatie tussen Pramac en Ducati, en luidt een nieuw tijdperk in voor beide partijen.

Yamaha, dat de afgelopen jaren moeite had om zijn positie in de MotoGP te versterken, ziet deze samenwerking als een belangrijke stap in hun herstructureringsproces. Door de toevoeging van Pramac aan hun team, hoopt Yamaha hun aanwezigheid op de grid te vergroten en waardevolle data te verzamelen die cruciaal is voor de ontwikkeling van hun M1-motorfiets. Dit is een strategische zet om terug te keren naar hun kampioenschapswinnende vorm na enkele moeilijke seizoenen.

De beslissing van Pramac om over te stappen naar Yamaha werd beïnvloed door verschillende factoren. Een belangrijke reden was de recente ontwikkelingen binnen Ducati, waarbij rijders zoals Jorge Martin en Marco Bezzecchi naar andere teams verhuisden. Deze veranderingen hebben Pramac doen beseffen dat hun kansen op het verkrijgen van een titelwaardige rijder bij Ducati afnamen. Bovendien bood Yamaha een aantrekkelijk financieel pakket aan, inclusief gratis M1-machines, wat de overstap nog aantrekkelijker maakte.

Met deze nieuwe samenwerking tussen Pramac en Yamaha, zullen er aanzienlijke verschuivingen plaatsvinden in de rijdersmarkt. Er zijn nu twee veelbelovende zitjes beschikbaar op de Pramac-run M1-machines, wat kansen biedt voor ervaren rijders die Yamaha kunnen helpen bij hun ontwikkelingsdoelen. Namen zoals Fabio Di Giannantonio en Miguel Oliveira worden genoemd als mogelijke kandidaten.

Deze strategische alliantie tussen Pramac en Yamaha belooft een spannende toekomst voor beide teams en kan de dynamiek binnen de MotoGP aanzienlijk veranderen.