In de nasleep van het MotoGP-seizoen 2023 heeft Honda een belangrijke aankondiging gedaan over de toekomst van hun fabrieksteam. Luca Marini, voorheen van VR46 Ducati, zal zich bij het team voegen en de plaats innemen van Marc Marquez, die naar Gresini Ducati is verhuisd1.

Marquez, die na elf jaar trouwe dienst en zes wereldtitels bij Honda vertrok, heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij Gresini Ducati. Zijn vertrek kwam na een teleurstellende ontwikkeling van de RC213V, de motorfiets die door Honda wordt gebruikt in de MotoGP1.

Marini’s overstap naar Honda kwam na weken van speculatie. Zijn bevestiging als de nieuwe rijder voor Honda kwam direct na het slotweekend van het MotoGP-seizoen 2023 in Valencia. Marini zal zijn eerste kennismaking met de RC213V van Honda hebben tijdens een eendaagse test in Valencia, die het begin van het testprogramma voor 2024 markeert1.

Joan Mir, die al bevestigd was als een van de rijders van Honda voor 2024, zal nu gezelschap krijgen van Marini. Dit nieuwe duo zal een frisse dynamiek brengen in het team van Honda, dat zich voorbereidt op een nieuw tijdperk na het vertrek van Marquez1.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie is Luca Marini?
Luca Marini is een Italiaanse professionele motorcoureur. Voorheen reed hij voor VR46 Ducati, maar vanaf 2024 zal hij deel uitmaken van het Honda fabrieksteam in de MotoGP.

Wie is Marc Marquez?
Marc Marquez is een Spaanse professionele motorcoureur. Hij heeft zes wereldtitels gewonnen met Honda in de MotoGP. In 2024 zal hij rijden voor Gresini Ducati.

Wat is de RC213V?
De RC213V is de motorfiets die door Honda wordt gebruikt in de MotoGP. Het is een van de meest succesvolle motorfietsen in de geschiedenis van de sport, maar heeft recentelijk te maken gehad met ontwikkelingsproblemen.

Wat is de MotoGP?
De MotoGP is de hoogste klasse van het wereldkampioenschap wegrace. Het is een internationale motorsportcompetitie waarin de beste rijders ter wereld strijden op high-performance motorfietsen.