Valentino Rossi, de legendarische MotoGP-coureur, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij domineerde de seizoenen 2002 en 2003 als Repsol Honda-rijder, voordat hij in 2004 een sensationele overstap naar Yamaha maakte. Echter, er is één ding dat Rossi al lang dwarszit: hij heeft nooit de 500cc Honda ontvangen die hem in 2001 beloofd was. Dit was zijn eerste premier-klasse kroon en het laatste tweetakt kampioenschap voordat het viertakt ‘MotoGP’-tijdperk begon.

Rossi heeft tijdens zijn laatste MotoGP-optreden in Valencia in 2021 onthuld dat hij alle motoren thuis heeft, behalve de Honda’s. Hij heeft alle Aprilia’s en Yamaha’s, maar de Honda’s ontbreken in zijn collectie. Rossi heeft aangegeven dat hij minimaal de 500cc wil, omdat die 500cc ‘zijn’ 500cc is. Het is de motor die Honda hem had beloofd te geven, maar om de een of andere reden is de motor nooit aangekomen.

Met de bevestiging dat zijn jongere broer Luca Marini volgend seizoen HRC zal vervangen in plaats van Marc Marquez, is er hoop dat een #46 NSR500 eindelijk naar Tavullia zal gaan. Rossi heeft aangegeven dat hij blij zou zijn als Honda van gedachten verandert en hem die motor geeft. Hij verzekerde dat de motor goed verzorgd zou worden en een goede plek in zijn huis zou krijgen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een 500cc Honda?
Een 500cc Honda is een type motorfiets geproduceerd door Honda. De term “500cc” verwijst naar de cilinderinhoud van de motor, wat een maat is voor de motorcapaciteit.

Wie is Valentino Rossi?
Valentino Rossi is een professionele motorcoureur uit Italië die bekend staat als een van de grootste coureurs in de geschiedenis van de MotoGP. Hij heeft meerdere wereldkampioenschappen op zijn naam staan.

Wat is de MotoGP?
MotoGP is de hoogste klasse van motorracesancties door de Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM). Het is een internationaal kampioenschap dat jaarlijks wordt gehouden met races over de hele wereld.

Wat is HRC?
HRC staat voor Honda Racing Corporation, een dochteronderneming van Honda die motorfietsen produceert voor races, waaronder de MotoGP.

Wie is Luca Marini?
Luca Marini is een professionele motorcoureur uit Italië en de jongere broer van Valentino Rossi. Hij is bevestigd als de vervanger van Marc Marquez bij HRC in het volgende seizoen.