Eli Tomac heeft zich ontpopt als een van de meest succesvolle motocrossers in de geschiedenis van de sport. Geboren op 14 november 1992, is Tomac op dit moment 31 jaar oud en heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd sinds zijn professionele debuut in 2010. Zijn talent en doorzettingsvermogen hebben hem tot een ware kampioen gemaakt in de wereld van motocross en supercross.

Tomac’s prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft meerdere kampioenschappen op zijn naam staan, waaronder twee keer het 450cc AMA Supercross kampioenschap en vier keer het 450cc AMA Motocross kampioenschap. Daarnaast heeft hij ook een 250cc AMA Supercross en Motocross kampioenschap gewonnen. Met 51 overwinningen in de 450cc AMA Supercross en 32 overwinningen in de 450cc AMA Motocross, staat hij respectievelijk op de tweede en derde plaats in de all-time winlijsten.

Zijn carrière begon veelbelovend met een overwinning tijdens zijn eerste race en sindsdien heeft hij zijn vaardigheden en reputatie alleen maar versterkt. In 2013 maakte hij zijn debuut in de 450cc klasse tijdens het Supercross-seizoen en sinds 2014 neemt hij fulltime deel aan deze klasse. Zijn eerste overwinning in een outdoor 450cc evenement was bij de Spring Creek National in 2014, en zijn eerste 450cc Supercross overwinning volgde in 2015.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe oud is Eli Tomac?
Eli Tomac is geboren op 14 november 1992, wat hem 31 jaar oud maakt.

Wat heeft Eli Tomac bereikt in zijn carrière?
Eli Tomac is een twee keer 450cc AMA Supercross kampioen, een vier keer 450cc AMA Motocross kampioen, en een keer 250cc AMA Supercross & Motocross kampioen. Hij staat ook hoog in de all-time winlijsten voor zowel Supercross als Motocross.

Wanneer begon Eli Tomac met professioneel racen?
Eli Tomac begon zijn professionele motocrosscarrière in 2010.

Verklarende Woordenlijst

Motocross: Een vorm van motorrace die plaatsvindt op afgesloten off-road circuits.

Supercross: Een motorrace die voornamelijk in stadions plaatsvindt, met kunstmatig aangelegde banen die bestaan uit steile sprongen en obstakels.

AMA: De American Motorcyclist Association, de belangrijkste organisatie die motorrace-evenementen in de Verenigde Staten sanctioneert.

450cc/250cc Klasse: Verwijst naar de motorinhoud van de motoren die gebruikt worden in de races; 450cc en 250cc zijn veelvoorkomende klassen in motocross en supercross.

Eli Tomac’s carrière is een inspiratiebron voor velen en zijn naam zal ongetwijfeld nog jarenlang voortleven in de annalen van de motocrossgeschiedenis.