Alpine heeft een nieuwe technisch directeur aangesteld met ervaring bij Mercedes en Ferrari om hun motorafdeling te leiden. Eric Meignan is deze maand begonnen bij de motorbasis van Alpine in Viry, nadat hij onlangs zijn functie als hoofd van de afdeling bij Ferrari in Maranello had verlaten. Hij heeft drieënhalf jaar bij het Italiaanse merk doorgebracht, waar hij eerder functies bekleedde als hoofd van de afdeling en hoofdingenieur bij Mercedes AMG High Performance Powertrains1.

Meignan zal de dagelijkse leiding van de motorafdeling op zich nemen en rechtstreeks rapporteren aan Bruno Famin, die verantwoordelijk is voor alle motorsportactiviteiten van Alpine. “We kunnen bevestigen dat Eric Meignan zich bij het team heeft gevoegd als technisch directeur van Viry, rapporterend aan Bruno Famin,” aldus een woordvoerder van Alpine1.

Deze aanstelling komt op een cruciaal moment voor de Formule 1, aangezien de sport zich voorbereidt op nieuwe motorregulaties die in 2026 van kracht worden. Deze nieuwe regels zullen onder andere een toename van de elektrische kracht en 100% duurzame brandstoffen omvatten3. Met zijn ervaring en expertise zal Meignan een sleutelrol spelen in de aanpassing van Alpine aan deze nieuwe regelgeving en in hun streven naar succes in de toekomstige seizoenen van de Formule 1.