De vijftiende Grand Prix van het seizoen staat voor de deur, want de Formule 1 gaat naar het Marina Bay Street Circuit voor de Singapore Grand Prix1. Dit circuit zou wel eens de grootste uitdaging voor Red Bull Racing in 2023 kunnen zijn. Kan Max Verstappen voor het eerst zegevieren in Singapore? Kan Sergio Perez zijn terugkeer naar vorm voortzetten? Of zal een ander team de zegereeks van Red Bull beëindigen? Lees hier onze voorbeschouwing.

Geschiedenis van de Singapore Grand Prix

De Singapore Grand Prix maakte zijn debuut in 2008, met Fernando Alonso die namens Renault de overwinning behaalde1. Sindsdien is de race een vast onderdeel op de Formule 1-kalender en staat bekend om zijn nachtelijke setting en uitdagende stratencircuit.

Uitdagingen voor Red Bull Racing

Het Marina Bay Street Circuit kan in 2023 de grootste uitdaging voor Red Bull Racing vormen1. Max Verstappen heeft nog nooit gewonnen in Singapore, maar zal ongetwijfeld gebrand zijn om dat dit jaar te veranderen. Zijn teamgenoot Sergio Perez zal ook proberen zijn recente goede vorm voort te zetten en het team te helpen in de strijd om het kampioenschap.

Weersvoorspelling en uitzendschema

Het weer tijdens het raceweekend in Singapore zou regen kunnen bevatten, maar het is onwaarschijnlijk dat dit zal vallen wanneer de Formule 1-auto’s op de baan zijn6. De race zal op zondag 17 september plaatsvinden en wordt uitgezonden op Sky Sports3. De starttijd van de race is om 13:00 BST4.

In deze voorbeschouwing hebben we gekeken naar de geschiedenis van de Singapore Grand Prix, de uitdagingen voor Red Bull Racing en het weer en uitzendschema voor het raceweekend. Het belooft een spannende race te worden, met veel onvoorspelbaarheid en mogelijk verrassende resultaten.