Als zevende na de eerste run won de Fransman de tweede om dinsdag in Schladming (Oostenrijk) zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken.

Eerste overwinning van het seizoen voor Clément Noël! In Schladming (Oostenrijk) won de olympisch kampioen van Peking 2022 op dinsdag 24 januari in een uitstekende tweede run de nachtslalom, nadat hij in de eerste run als 7e was geëindigd, 0”77 achter de leider Henrik Kristoffersen, die uiteindelijk 11e werd na een mislukte tweede run.

Hij bleef Ramon Zenhäusern (+0”07) en Lucas Braathen (+0”38) voor. Noël, die de 10e race van zijn carrière won en zijn eerste dit seizoen, volgt Jean-Baptiste Grange op als Franse winnaar in Schladming. Het is zijn tweede podium van het seizoen na Garmisch, begin januari. “Het is een geweldig gevoel en het laat je genieten van de sfeer. In de tweede run slaagde ik erin de dingen in de juiste volgorde te zetten, in de strijd te zijn, in het moment, natuurlijk, niet te veel na te denken. Mijn skiën was losser, vloeiender, natuurlijker. Dat is hoe ik zou moeten skiën, maar als je niet 100% vertrouwen hebt, kun je soms niet zo skiën”, verklaarde de olympisch kampioen.

Deze overwinning komt op het juiste moment voor de 25-jarige Vogezen, nu de wereldkampioenschappen in Courchevel/Meribel (6-19 februari) naderen. Ik heb er nooit echt aan getwijfeld dat ik het niveau had om terug te keren naar de top, maar ik was gefrustreerd door het begin van het seizoen waarin alles misging. Een beetje zoals vorig jaar, dus ik had het gevoel dat ik niet van mijn fouten leerde. Het neemt de twijfels weg”, vervolgt de Fransman.

Nu heeft hij een overwinning en een podiumplaats, twee weken voor het grote evenement van het seizoen in zijn land. “Het is een opluchting, ik zei tegen mezelf dat ik mijn seizoen miste en het frustreerde me enorm. Ik heb weer vertrouwen gekregen, er is meer comfort in termen van punten en wedstrijdnummers, ik hoop dat ik daardoor februari, dat heel belangrijk is met twee wereldbekerwedstrijden en het wereldkampioenschap in Frankrijk, goed kan beginnen”, besluit Noël.